BLOGRA FUTOTTUNK Mindenkinek kellene egy dicsőségfal

Edzések, versenyek, élmények – ha mindezt összeadjuk, akkor kijön a végeredmény, mégpedig az, hogy mindenkinek van mire büszkének lennie.

Úgy érzem, az elmúlt héten nagyszerű edzésmunkát végeztem, klassz feladatokat kaptam az edzőmtől, Krátky Egontól. Azt nem mondom, hogy mindig könnyen és boldogan indultam el futni, de csak addig kell eljutnom, hogy kilépjek a kapun.

Ahogy telik az idő, egyre jobban ráérzek a feladatokra, és igyekszem betartani az előírtakat.

Vannak napok, amikor nem, vagy csak nehezen sikerül a teljesítés, de az utóbbi pár alkalommal elégedett voltam magammal. Volt hegyre sprintelős feladatom, jó sok ismétléssel, a végefelé bizony éreztem, hogy fáradok. Utána pedig rohantam dolgozni, de természetesen az egész napom teljesen más hangulatban telik, ha reggel futni megyek munka előtt, valahogy más dimenzióban létezem ilyenkor.
Hétvégén pedig mindkét nap a Duna mellett futottam, mert a feladat jellege megkövetelte a sík terepet, a környékünkön pedig ilyen nincs. Mindkét reggel nyolc körül már elrajtoltam, és nagyon szép, napos időben, gyönyörű helyeken futottam. Ilyenkor kutyásokkal, bringásokkal és futókkal lehet csak találkozni, igazi energiatöltetet ad a napra egy ilyen edzés. Hát még akkor hogy feltöltődtem energiával, amikor a VO2max újabb, soha nem látott értéket mutatott: 41-et! Amióta edzőm van, egyre jobbak a statisztikáim, az átlagpulzusom is jelentősen csökkent, a tempóm pedig szépen fejlődik.

Nagyszerű dolog edzővel dolgozni, hétről hétre érzem a változást!

Hogy munka közben se szakadjak el a sportolástól, az asztalom mellett a falon rengeteg futással kapcsolatos kép van, ezekre pillantva mindig feltöltődöm, vagy jót mosolygok az olyan képeken is, amelyek évek óta ott vannak, de most is viccesnek találom. Vannak olyanok is, amelyeken egy-egy inspiráló, fontos mondat szerepel. A számomra legfontosabb képet szinte minden nap nézegetem, vagy elég, ha csak rápillantok. Egy fiatal nő van rajta, aki éppen beér a maratoni céljába, az arcán rajta van minden, amit átélt közben, a szöveg pedig alatta a következő: a futás a gyenge pillanataimban mindig emlékeztet arra, hogy erős vagyok. Tökéletes fotó tökéletes szöveggel. Imádom! Persze rengeteg saját fotónk is van a különböző versenyekről is, amelyeken együtt indultunk a kollégákkal.

Megannyi élmény, pillanat, ráadásul azonnal bevillannak az emlékek, ha rájuk nézünk – dicsőségfal lett az évek alatt!

BARATRUNNING.COM
Egyéni UB-beszámolót olvashatunk, a szerzőt a családja és edzője, Barát Gabi kísérte végig, így holtpont nélkül sikerült a Balaton-kört teljesítenie 28:39:59 óra alatt! Annyira jól sikerült minden, hogy örök élmény marad az egész családnak.

JANOSFUT.WORDPRESS.COM

János évek óta részt vesz a bécsi maratonin, az idei félmaratoni teljesítéséről írt részletes beszámolót. Aki kacérkodik a gondolattal, hogy részt vegyen a bécsi versenyen, hasznos információkat tudhat meg az írásból.

BÜKI ÁDÁM BIATHLETE (Facebook)
A szerző kőkemény versenyen vett részt, a Skyrunning világbajnoki sorozat részeként megrendezett Mátra Vertikálon. A 6.36 kilométeres táv igen combos, 706 méteres szintemelkedéssel párosul. Küzdelmes volt, de 40:59 perces idővel remek helyezést sikerült elérnie.

FUTAZAS.HU
Balca a május végén megrendezendő Evereset Marathonra készül. Hazai körülmények között ez elég nehezen kivitelezhető, hiszen nincsenek magas hegyeink, ahol edzhetne. Mindenesetre a munkát, amit lehetett, elvégezte, alaposan felkészült a helyszínnel kapcsolatban, és lesz ideje akklimatizálódni is. Kíváncsian várjuk a versenybeszámolót!

21097KK.WORDPRESS.COM
Koffein kapitány a szolnoki Auriga Erdei Futóverseny-sorozat egyik kihívásán tesztelte magát, a tizenegy kilométeres távon. A jól eltervezett stratégiát végig tartotta, ötperces ezreket szeretett volna futni. A végén jót versenyzett egy sporttárssal, és nagyszerű idővel ért célba!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyerekharisnyába töltött jéggel hűtötte magát az idei Korinthosz győztese
Arnold Schwarzenegger szerint a profi testépítés túl veszélyessé vált
Vegyes, kiegyensúlyozott táplálkozással segíthetjük immunrendszerünk védelmét
Életveszélyes síelés hétezer méterről, észrevehetetlen gleccserrepedések között
Egy verseny, ami a nehézségek ellenére is elvarázsolta Zétényi Szvetlanát

Videók

Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Ami a tökéletes szlalomhoz kell: vízisí és egy kristálytiszta reggel
Száguldás a világ leggyorsabb kötélpályáján

Hegymászás

Halála előtt nevet adott gyermekének – az Everest egyik legnagyobb tragédiája
Három év után újra magyar síalpinista próbálja megsíelni az Ibn Szína-csúcsot
Klein Dávid bajba jutott mászóknak segített, és nem jutott fel a Broad Peakre

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton
Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
Tippek a víz szerelmeseinek: termálfürdő, vízi csúszda és egyedülálló kilátás
Felhőtlen szórakozás az Alpok déli oldalán

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.