Futás után MU-futballistákat tesztel

A korábban világversenyeken szereplő, továbbra is atletizáló 35 éves Tom Lancashire hétről hétre gyermekkori álmait éli meg, hiszen a koronavírus-tesztelés egyik irányítójaként találkozik kedvenceivel, a Manchester United futballistáival.

Tom Lancashire nem ismeretlen az atlétika világában, hiszen a most 35 éves futó a 2003-as tamperei junior Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett 1500 méteren, később szerepelt junior-világbajnokságon is. Az Egyesült Államokban tanult, indult felnőtt-vb-n és Eb-n, a Nemzetközösségi Játékokon képviselhette Angliát, és ott lehetett a pekingi olimpián is.

Bár Lancashire továbbra is atletizál, sőt az idén 5000 méteren vagy 3000 méter akadályon szeretne bekerülni a brit válogatottba, a neves Athletics Weekly most mégsem ennek apropóján közölt róla cikket, hanem mert a Premier League, azaz az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság játékosainak koronavírus-tesztelésében vesz rész, a folyamat egyik operatív vezetője a Preneticsnél.

A cég korábban genetikai tesztelésekkel foglalkozott, ám a koronavírus-járvány kitörésekor gyorsan váltott, így most Lancashire például a Liverpoollal, a Chelsea-vel vagy éppen a szívének oly kedves Manchester Uniteddel áll kapcsolatban.

A futó a pandémia előtt egyébként a céghez kapcsoló DNAfitnél volt egészség- és fitnesztanácsadó, és ahogyan a cikk kiemeli, a csapat tagja a pekingi játékokon bronzérmes 400-as futó, Andrew Steele vagy az 1500 m-en vb-ezüstérmes Hannah England is.

No de vissza Lancashire-hez, aki – bármilyen furcsán hangzik is – szinte gyermekkori álmait éli meg. Kiskora óta MU-rajongó, szóval néha meg kell csípnie magát, hogy tényleg heti kétszer találkozhat az összes játékossal és a stábtaggal. Persze a munkában nem viselkedik rajongóként, eszébe semmi jut aláírást vagy szelfit kérni a kedvencektől.

Ami a futókarrierjét illeti, úgy tervezte, hogy a tavalyi lesz az utolsó idénye, ám a sok változás miatt az ő tervei is átalakultak, és edzésben maradt. Az akadályfutással szemez, amelyhez minimális tapasztalatot adhat, hogy gyerekkorában 400 gáton is versenyzett. „Igaz, a vízbe ugrást még nem próbáltam.”

A brit mezőny 1500-on még akkor is nagyon erős lenne, ha a topformájában sportolna, ezért inkább öt kilométerre edz, valamint gyakorol az akadályfutásra. Persze nem akar tiszteletlen lenni a műfaj képviselőivel, ám bízik benne, hogy képes lehet felvenni velük a versenyt.

Eközben továbbra is a koronavírus-tesztelésben dolgozik, és hetente kedvenceivel találkozik.

Fotók: GettyImages

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.