BLOGRA FUTOTTUNK Ne fájjon a futás...

Megjöttek a mínuszok, de futni továbbra is érdemes! Blogszemlénkben egy nőknek szóló, remekül felépített írást ajánlunk a téli futásról, de szó lesz a fájdalomról és görcsökről is.

FUTÁSRÓL NŐKNEK:

AJAKÁPOLÓRA SZÜKSÉG VAN?

Az e heti blogszemlét egy nagyon jól összerakott, kifejezetten nőknek szóló cikkel kezdeném: szépségápolási trükkök, és egyéb tanácsok a téli futásokhoz. A cikk írója kitér a bőr, a haj védelmére, és milyen jó volt olvasni, hogy nemcsak én viszek magammal ajakápolót a kocogáshoz, hanem mások is… Pedig mennyit cikiztek már engem emiatt, hogy ez mindig van nálam.

Én is futok télen, és mindig érnek új tapasztalások, amiket a későbbiekben tudok kamatoztatni. Például, hogy a kompressziós övbe elhelyezett innivaló a futópulcsi alatt langyos tud maradni. Aztán, hogy a müzliszeletek a hidegben sajnos nagyon bekeményednek – ez ügyben kétszer jártam már pórul, az egyiket épp csak kapargatni tudtam a fogammal. Választanom kellett, hogy éhen maradok, vagy futás után rögtön mehetek fogorvoshoz. Inkább éheztem…

Aztán az is kiderült, hogy az új telefonom nem szereti a hideget, s megkergül a táv felénél. Lehet, ha nem vettem volna elő futás közben akkor a pulcsim alatt működőképes marad, de fotóznom kellett, s megnézni, hogy hol is tartok. Itt el is szállt a futóapplikáció, és minden egyéb is.

A másik cikk is nagyon találó, a címe: Ne húzd fel a futót!

Már azt is imádtam, ahogy a cikk elkezdődik, ugyanis nagyon magunkra ismertem.

Mi, futók állandóan arról beszélünk, hogy ki, mikor, hol és mennyit futott. És majd hol és mennyit fut legközelebb s a távoli jövőben. Edzések, versenyek, cuccok és minden, ami a futással kapcsolatos.

Kifogyhatatlanok vagyunk a témában, és a „nem futó” környezetünk időnként ezt nehezen bírja. Viszont tőlünk is tudnak olyat kérdezni, hogy a hajunk égnek áll 🙂

 

RUNNER’S WORLD MAGYARORSZÁG:

KIS-SZÉNÁS-KÖR KIPIPÁLVA!

Ebben az anyagban a futás közben jelentkező fájdalmakkal kapcsolatosan olvashatunk, melyiket kell komolyan venni, mikor kell tudni megállni, és melyikkel muszáj edzéseket kihagyni, illetve olyan gyakorlatokat mutatnak be, amikkel csökkenthetőek a fájdalmak.

A másik cikk, amit még innen hoztam nektek, beszámoló a Kis-Szénás Kör teljesítéséről (31 kilométer, 895 méter pozitív szintemelkedés). Ezt azért tartom fontosnak, mert írója kénytelen volt feladni a Piros 85-öt, de azt a kudarcot sikeresen elengedte, s ebben a hidegben, átizzadt ruhákkal, hideg izotóniás itallal sikeresen lefutotta a Szénás-kört.

 

SPORTORVOS.HU:

GÖRCS ELLEN KEND A BŐRÖDET

Mivel vannak időszakaim, amikor szinte állandóan görcsölnek a lábaim, kicsit utánanéztem, mit tudok ez ellen tenni. Természetesen szedek magnéziumot, de ennek ellenére időnként ez sem hat, jön a görcs TRX alatt, vezetés közben, otthon, mindenhol.

Nos, találtam egy elég kimerítő anyagot a magnéziumnak az izmokra, sportteljesítményre gyakorolt hatásával kapcsolatosan. Ami érdekes, hogy a szájon át bevett magnézium nem olyan hatékony, mint a bőrön keresztül felszívódó (!) magnézium. Én nem is tudtam, hogy ilyenek egyáltalán léteznek, de van magnéziumolaj, és -krém is.

S végül, de nem utolsósorban a jótékonysági Mikulás-kocogásra hívnám fel a figyelmet, amellyel a Csodalámpa Alapítványt igyekeznek támogatni a szervezők! Az esemény december 9-én lesz, részleteket a futóverseny honlapján lehet olvasni.

Mindenkinek kitartást és erőt a hidegben való futáshoz – mert a lényeg ebben az időben is: fussatok, fusssatok!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Mecser Lajos havonta 1500 kilométernyi futással alapozta meg sikereit
Spárta királynője fonott kaláccsal tartotta távol magától a kutyákat
A magyar Jégember mínusz tíz fokban hegynek fel félmeztelenül fut maratonit
Egyetlen futólépés a jókedv felé
Véget ért az Eseményhorizont: Klein Dávid és Suhajda Szilárd külön folytatja

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Sziklamászóból lett bázisugró lőtte a múlt év legmenőbb szelfijét
Az oroszok annyira kemények, hogy néha fürdőruhában síelnek Szibériában

Hegymászás

Gyorsmászás a Dhaulagirin, viszontagságok a Kazbegen és a Csomolungmán
Expedíció a Tofana di Rozes déli falának első megmászása után százhúsz évvel
Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Vidám téli vakáció a család minden tagjának Ausztria déli tartományában
Varázslatos téli élmények Karintiában, az Alpok vonulatainak déli oldalán
Az osztrák Grand Canyon és más elképesztően szép kirándulóhelyek
Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.