BLOGRA FUTOTTUNK Nem fogy el a talaj a talpak alól

Maratoni táv, Ultrabalaton, terepfutás – október elején meglehetősen széles volt a merítés a blogtérben, úgyhogy a futóbeszámolókat és az érdekes versenyleírásokat böngészve volt miből válogatnia blogszörfösünknek.

Ritkán olyan könnyű a dolgom a blogszemlék kiválasztásakor, mint ezen a héten volt! Szerencsére rengeteg verseny van mostanában, és sokan be is számolnak róluk! Ezzel másoknak is kedvet csinálnak a versenyzéshez vagy egy konkrét kihíváshoz, útvonalhoz. A beszámolókban általában sok fotó illusztrálja az útvonalat, így már a látvány miatt is érezheti valaki úgy, hogy muszáj lesz egyszer arra futnia, látnia kell azokat a hegyeket, völgyeket, barlangokat, patakokat, településeket.

Természetesen még felbukkantak újabb Ultrabalaton-beszámolók, de a Vadlánon is sokan megmérették magukat, nem beszélve a Spar Budapest Maratonról, amelyen kolléganőnk, Borza-Tóth Zsuzska első 42 kilométeres távját teljesítette, ráadásul remek eredménnyel!

Aki pedig inkább kisebb mezőnyben vagy magában szeret futni, annak ott vannak az instant kihívások. Szóval rengetegen futottatok, és sok olvasnivaló készült, ezekből válogattam!

BENCE VILÁGA (blog)

Máté Bence élete első Ultrabalatonján vett részt, amelyről részletes beszámolót írt. „Első bálozóként” rácsodálkozott, itt bizony nem csak futni kell, de a kőkemény logisztika, szervezés, a folyamatos kommunikáció is feltétele a sikeres teljesítésnek. Szerinte az egyik legjobb csapatépítő program ez a verseny, hosszú időre összekovácsolja a résztvevőket! Élmény volt olvasni, hogy milyen jól szervezetten működtek együtt, és mekkora élmény volt mindnyájuknak.

KMKOVEK.BLOG.HU
Belus Fruzsi a Vadlán Ultra Terepverseny 108 kilométeres távján indult, és a második helyet szerezte meg! A rajt előtti napokban volt némi mentális fáradtság, de sikerült átlendülnie rajta, és nagyobb nehézség nélkül, fegyelmezett, remek futással nyolcvan percet javított a tavalyi idején!

SOOS93.BLOG.HU
Ez a beszámoló is Vadlán-teljesítésről szól, nagyon jó részletes útleírást kapunk, sok-sok gyönyörű fotóval. Mivel a szerzőnek térdproblémája volt már az indulás előtt, a cél az volt, hogy szép nyugodtan menjen végig, és szintidőn belül maradjon. Ez sikerült is, ő is átvette a célban a jól megérdemelt befutókövét!

ZSALAPA – EGY IRODISTA SPORTOL (Facebook)
A hosszútávú triatlonverseny beszámolója került a szem elé, a szerző 12:03:36 órás idővel teljesítette a balatonkenesei kihívást. Az úszás, kerékpározás rendben ment, azonban a maratoni futás közben „eléhezett”, így a verseny vége nem az elképzelései szerint alakult.

Csüggedésre semmi ok, a szerző már most tudja, hogy indul jövőre is, mert szeretne javítani az idején.

BARATRUNNING.COM
A bejegyzés szerzője a Kis-Szénáskört futotta le (31 kilométer), a beszámolóból kiderül, milyen magabiztosságot tud adni az alapos felkészülés, a jó edzésterv! Remek tempóval sikerült egyéni csúcsot futnia.

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Maratoni mindenáron?

KREMLICZA LEVENTE

A hétvégén rendezték a Spar Budapest Maratont, a versenyen sokan futották le az első maratonijukat. Rengeteg jó eredmény született, de voltak, akik szó szerint végigszenvedték az egészet. Nem az látszott rajtuk, hogy nehéz, hogy küzdenek, hanem inkább az, hogy utálják az egészet, nem akarnak ott lenni, és mégis csinálják. Nem önmaguk legyőzéséért, nem az élményért, nem a futás szeretete miatt indultak el, hanem azért, hogy elmondhassák, lefutottak egy maratonit, kitehessék a képet az Instagramra.
Bevallom, nekem ez érthetetlen, ahogy az is, hogy sokan teljesen felkészületlenül álltak oda. Láttam olyan futót, aki húsz kilométer körül már sétált, nem is keveset. Természetesen mindenki úgy teljesíti a versenyeit, ahogy akarja, ha a szintidő engedi, de egyszerűen rossz látni, hogy sokak számára magamutogató divat lett a futás, hogy nem a teljesítmény, nem az élmény a lényeg, hanem az üresen csillogó posztok, a látszat. Nem arról van szó, hogy nem lehetünk büszkék a teljesítésre, az éremre, vagy arról, hogy mindenkinek négy óra alatti időt kéne futnia, de tiszteljük a távot, a sportot.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Példaképe miatt az ultrafutást választotta, amely kiszakítja a rohanó világból
Életveszélyes trükkök során győzte le a félelmét a falakon tekerő BMX-es
Nemcsak nyáron lehet SUP-ozni: szakértő segít, hogyan evezzünk a téli hidegben
Marcel Hirscher, a sípályák korszakos ura
Itt a tél, magasságtól függően egyre több hegységünkben túrázhatunk hóban

Videók

Erdőben is lehet síléccel száguldozni, de senki se csinálja utána
Mint a rajzfilmekben: lufikkal az égig
Magassági rekord: falmászás a felhők között

Hegymászás

Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája
A sziklát érteni kell, a mászás művészet
Eltűnt három francia a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek
Kizárólag negatív teszttel lehet síelni
Játszótérnek 28 méteres jégmászótorony
Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.