Óriási rekorddöntés – húsleveskockákkal

Kilenc hónappal második kislánya megszületése után Anna Rutherford több mint 17 órát javított a Southern Upland Wayként ismert, Skócia átfutását jelentő 340 km-es úton. A varázslatos produkcióban különleges „táplálék” segített.

Aki rendhagyó kihívásba kezd, szüksége lehet rendhagyó eszközökre is a célok eléréséhez – talán mondhatjuk, a húsleveskocka annak számít.

A skót Anna Rutherford ennek segítségével (is) szelte át 62 óra 34 perc alatt Skóciát a múlt héten a nyugati Portpatricktól a keleti Cockburnspathig – számolt be róla a BBC. A 38 éves ügyvéd ráadásul nemcsak teljesítette a 212 mérföldes, azaz 340 km-es utat, hanem több mint 17 órával túl is szárnyalta a fennálló csúcsot. Mégpedig úgy, hogy mindössze kilenc hónapja született meg a második gyermeke!

„Észbontó” – minősítette roppant találóan a teljesítményt Ian Beattie, a skót atlétikai szövetség elnöke.

A korábbi csúcsot 79 órával és 46 perccel a szintén skót Rosie Bell tartotta 2019-ből. Rutherfordnak úgy sikerült megdöntenie a rekordot, hogy összességében 11 perces szakaszokban csupán 90 percet aludt. Több mint 25 ezer kalóriát égetett el, kétszer jött rá rosszullét, és szájfekély is kialakult nála.

Azonban kemény fából faragták, amit már azzal bizonyított, hogy terhessége csaknem teljes ideje alatt futott, majd alig két héttel a szülés után ismét futócipőt ragadott.

A Southern Upland Way

 

„Életem legnehezebb futása volt a Southern Upland Way – fogalmazott a BBC-nek. – A legnagyobb kihívást maga a táv jelentette, illetve az, hogy tudtam, a teljesítőképességem határáig fogok eljutni. Tisztában voltam vele, hogy fáj majd a lábam, de elképzelni sem tudtam, mennyire megsínyli az egész testem. Szörnyű volt.”

Nemcsak a táv viselte meg, hanem az is, hogy ennyire hosszú időt még nem töltött távol a két kicsitől, szóval nagy szívfájdalommal vágott neki az útnak. Legalább az nyugtathatta, hogy nemcsak a gyerekek, hanem ő is jó kezekben volt, hiszen tapasztalt ultrafutó barátok kísérték. Például egy szakaszon vele futott a férfiak között csúcstartó (55:42) Jack Scott.

A nagy megerőltetéstől nem bírt enni, hiába lett volna rá lehetősége. Végül az egyik barát egy csomag húsleveskockával lepte meg, ami csodaszernek bizonyult.

Mentálisan a gyerekek adtak neki erőt, így sikerülhetett jócskán átírni a fennálló csúcsot.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.