Őrület! 4200 kilométer mezítláb

100 maratonnyi távolságot lefutni már önmagában is nagy teljesítmény, hát még, ha mezítláb teszi meg az ember. Anna McNuff arra vállalkozott, hogy keresztülfutja Nagy-Britanniát cipő nélkül.

Anna McNuff imádja a kalandokat. Az egykori Eb-bronzérmes evezős néhány éve 17 700 kilométert tett meg kerékpárral hat hónap alatt 50 amerikai államon keresztül. A kihívást teljesítette, de újabb kalandokat keresett. Ezt pedig a mezítlábas futásban találta meg. McNuff áprilisban a London Marathonon is cipő nélkül futott, most pedig a fejébe vette, hogy öt hónap alatt 4216 kilométert tesz meg Nagy-Britanniában, a Shetland-szigetektől kezdve egészen Londonig. Mindezt persze cipő nélkül.

– Néha belül megszólal egy hang, hogy hé, mit csinálsz – idézte a futót a huffingtonpost.co.uk. – Ez lesz a legnehezebb kihívás, amit valaha csináltam. Fogalmam sincs, mi lesz, mi vár rám. Szó szerint nagy nap lesz, amikor megérkezem a célba.

https://www.instagram.com/p/Byfwe97nWYB/

Anna néhány napja kezdte meg a nagy kalandot. Elmondása szerint mindig az első hét a legkritikusabb. A sportoló másfél évet készült a megméretésre. A lábát meg kellett erősítenie, és fokozatosan hozzászoktatni a mezítlábas futáshoz. McNuff először nagyon vékony talpú cipőben futott, majd zokniban, végül mezítláb.

– A talpunkban több mint 7000 idegvégződés van, és nem érzünk vele. Vedd le a cipődet, és érzel mindent. Nagyon szeretek fenyvesekben futni vagy mezőn, és érezni a talpammal a földet, a füvet, mindent – hirdeti a fiatal nő.

A mezítlábas futás persze a lábfejét és a lábát is megváltoztatta. A lábfeje szélesebb lett, a lábujjai jobban szétterülnek, a combjai megerősödtek. A talpán pedig a bőr fokozatosan vastagabb lesz.

McNuff a közösségi oldalán folyamatosan beszámol arról, hogy éppen hol jár. Bár alapjában véve magányos futó, előfordul, hogy egy-egy szakaszon valaki csatlakozik hozzá. Az emberek lépten-nyomon sokat segítenek neki. Amikor elterjedt a közösségi médiában, hogy mire készül, többen felajánlották, hogy éjszakára aludjon náluk. A futónak néha kétségei vannak, hogy eléri-e a célját és teljesíti-e a nagy kihívást, de az emberek erőt adnak neki.

View this post on Instagram

Enough of this selfies malarkey, I’m all about the ‘footsies’ at the moment! 🦶🏻🇺🇸 I took my footsies out for a run around Miami Beach today 🏝 where the whiter-than-white sand mixed with the grime of the city pavements and a little splodge of red paint from today’s 🏳️‍🌈Pride parade got all up in my arch 🏳️‍🌈 • I know that lots of people aren’t so keen on their feet, which is a shame because I ruddy love mine! In fact, I think they’re up there in the top three fave parts of my bod 🤟🏻 • These feet carry me on adventures, they support me when I’m tired. They are getting increasingly strong-like-bull 🐃 (said in a deep Spanish accent) and they let me feel like a kid all over again whenever and wherever I go barefoot wandering. 🌳 🙌🏻🙋🏼‍♀️ • It’s a good job I like them, I suppose. We’re going on the quite journey together in the coming months and its always a good idea to get along with your travel companion. #barefootbritain 🇬🇧🏃🏼‍♀️🦶🏻 • @girlguiding #forthegirl @theaa_careers #ReadyForANYTHING 👊🏻

A post shared by Anna McNuff (@annamcnuff) on

– Ezek az emberek befogadnak, megvendégelnek. Nagyon izgulnak, hogy célba érjek, és ez egy kemény nap után sok energiát ad nekem – mondta McNuff.

Borítókép: Anna McNuff/Facebook

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán
Végig azt hallgatta, hogy a negyedik helyen halad, ám magabiztosan győzött a VTM-en
Az előírt napon nincs mese, edzeni kell! – Bátyai Évának a futóverseny a fesztivál
Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.