Rekordösszegű adományok futóktól

Az idén harmadik éve kap három kiválasztott alapítvány támogatást, amelyet az Ultrabalatonon résztvevők adományozhatnak közvetve, illetve a versenyen használt chip letéti díjának felajánlásával.

A BioTechUSA már 2016 óta működik együtt az Ultrabalatonnal, azóta a Balatonman-versenyek hivatalos frissítőpartnere, s 2019-ben létrejött egy közös jótékonysági kezdeményezés. Az idei verseny különleges volt, hiszen a közös munkának köszönhetően rekordösszegű adomány gyűlt össze.

Harmadik alkalommal biztosítottak lehetőséget a futóknak, hogy jótékony célra adományozhassanak. Ezt kétféle módon tehették meg: a chipek letéti díját visszaváltás helyett felajánlották, vagy tetszőleges összeget adományozhattak. A sportolóktól összesen 1 159 000 forint gyűlt össze, amelyet a BioTechUSA ötmillió forinttal egészített ki társadalmi felelősségvállalási programja részeként.

A hagyományokhoz híven ezúttal is az első három helyezett részesült támogatásban. A legtöbb szavazatot kapó célra az összegyűlt pénzadomány ötven százaléka, a másodikra harminc, míg a harmadikra a pénzösszeg húsz százaléka fordítható. A jótékonysági akció végig az Ultrabalaton Facebook-közösségének bevonásával zajlott: kommentben ők javasolhatták az alapítványokat, közülük a szervezők kiválasztottak tízet, amelyekre egy erre a célra létrehozott weboldalon lehetett szavazni. Két hét alatt több mint húszezer szavazat érkezett.

 

 

Az első helyezett az Egy a világunk Alapítvány 4735 szavazattal és 3 079 500 forintos támogatással. Az alapítvány célja, hogy a legnagyobb támogatási igényű, teljes ellátásra szoruló „kacifántosok”, akiknek az életminősége teljes egészében rajtunk múlik, velünk együtt részesülhessenek olyan élményekből, mint a tánc, a zene, a mese, a kirándulás, a közös játék, a táborozás, a futás és a cirkusz.

 

 

Második helyezett a PICi Reménysugár Alapítvány 3407 szavazattal és 1 847 700 forint támogatással. A szervezet egy alapítvány Daniért és a koraszülött, sérült gyermekeket nevelő sorstárs családokért. Az adománygyűjtésből Dani újabb intenzív terápiás kezelése mellett olyan családok terápiás költségeihez is szeretnének hozzájárulni, amelyeknek erre önerőből nincs lehetőségük.

Harmadik helyezett a K.I.T.T.I. Alapítvány 2488 szavazattal és 1 231 800 forint támogatással. Kitti betegségét máig nem tudták diagnosztizálni az orvosok. Ahhoz, hogy a mindig mosolygós kislány megtanulhasson járni és beszélni, szülei egy költséges Myotenofasciotómia műtétre és az azt követő rehabilitációra gyűjtenek.

 

 

A kezdeményezés nagykövete Nyári Diána színésznő és Gregori Dóra szépségkirálynő, futónagykövet volt.

„Büszkék vagyunk, hogy hatodik éve dolgozunk együtt ezzel a csapattal – mondta Zelcsényi Miklós, az Ultrabalaton főszervezője. – A kezdetben pusztán üzleti alapú együttműködést az évek során teljesen másik szintre emeltünk, és a közös gondolkodás eredményeként életre hívtunk egy jótékony kampányt, amelynek köszönhetően az adakozás mellett a véleménynyilvánításra is mód van a résztvevők számára, hiszen ők javasolnak célokat, és szavazataikkal ők döntenek a nyertesekről.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Példaképe miatt az ultrafutást választotta, amely kiszakítja a rohanó világból
Életveszélyes trükkök során győzte le a félelmét a falakon tekerő BMX-es
Nemcsak nyáron lehet SUP-ozni: szakértő segít, hogyan evezzünk a téli hidegben
Marcel Hirscher, a sípályák korszakos ura
Itt a tél, magasságtól függően egyre több hegységünkben túrázhatunk hóban

Videók

Erdőben is lehet síléccel száguldozni, de senki se csinálja utána
Mint a rajzfilmekben: lufikkal az égig
Magassági rekord: falmászás a felhők között

Hegymászás

Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája
A sziklát érteni kell, a mászás művészet
Eltűnt három francia a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek
Kizárólag negatív teszttel lehet síelni
Játszótérnek 28 méteres jégmászótorony
Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.