Sok résztvevő, nagyszerű hangulat, erős mezőny – szombaton jön a 12 órás ob!

A Fehér Enikő és Vörös Balázs-emlékverseny keretében rendezik Martonvásáron a 12 órás országos bajnokságot, ezen kívül több betétfutamon mérhetik össze erejüket a futók.

Sorozatban harmadik alkalommal rendezik Martonvásáron a tizenkét órás országos bajnokságot. Ezúttal miképp várja az eseményt?

Az előző kettőt Beda Szabolcs fölényesen nyerte meg, ő most is itt lesz, kíváncsi vagyok, sikerül-e harmadszor is ilyen könnyen győznie – mondta Fehér László István, a Fehér Enikő és Vörös Balázs-emlékverseny főszervezője és versenyigazgatója. – Nagyon tehetséges, remek képességű futó, azonban vannak mások is a férfimezőnyben, akik tisztességesen felkészültek a versenyre. Reméljük, ezúttal izgalmas verseny lesz az első helyért. A nyílt futamban is lesznek azért nagy nevek, hadd említsem meg például Toldi Pétert. Ami a nőket illeti, a tavalyi győztes Kádár Kitti ezúttal a nyílt futamban vesz részt, így nem lesz címvédés, biztosan új győztest avatunk, de nagyon örülök, hogy eljön, és futócipőt húz. A női verseny is izgalmasnak ígérkezik a nevek láttán. Szépszámú mezőny gyűlt össze, a tizenkét órás országos bajnokságon és a nyílt futamban összesen csaknem negyven sportoló van érdekelve, de a többi betétszámban is sokan lesznek. A kilencórás futam nem megszokott, ennek ellenére sok nevezés érkezett rá. A hatórás számban szokás szerint ismét szép mezőny gyűlik össze, illetve ott lesz a háromórás, az egyórás, a száz és ötven kilométeres, valamint a maratoni táv is. Az előrejelzések szerint eléggé meleg lesz a hétvégén, ami biztosan megnehezíti a versenyzők dolgát, így a frissítésre nagyon kell figyelni. Mi is különös figyelmet szentelünk ennek, rengeteg folyadékot – izotóniás italt, vizet, limonádét, kólát – biztosítunk, illetve verseny közbeni mosdásra is lesz lehetőség. Fontos elmondani, hogy a helyszínen is lehet nevezni.

Több éve rendezik meg az eseményt, de ahogy már szó esett róla, immár harmadik éve a tizenkét órás országos bajnokságnak is otthont ad. Mit jelent ez önnek?

Mindenki tudja, hogy ez egy emlékverseny. A testvérem és a fia hunyt el évekkel ezelőtt a veronai buszbalesetben másik tizenhat emberrel, többnyire gyerekkel együtt. Ezért is ennyire fontos nekem ez a verseny. Különösen jólesik, hogy sokan járnak vissza hozzánk, a futóknak tetszik a verseny, a hangulat és a környezet, a kastélyparkban egészen különlegesen érzik magukat a sportolók. Többen kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak, ennek ellenére eljönnek, és a rövidebb távokon részt vesznek, mert fontos nekik, hogy itt legyenek a versenyen. Ez nagyon sokat jelent, remek érzés.

Ha jól tudom, sajátfutó is lesz a résztvevők között.

Így van. Nemcsak arra vagyunk büszkék, hogy versenyt szervezünk, de arra is, hogy öt futónk indul a Havasi Gyopárból, és közülük négyet én készítettem fel. A tizenkét órás országos bajnokság női és férfimezőnyében is lesz futónk Fülöp-Wittmann Krisztina és Vizserálek Gábor személyében. Ahogy mindenkinek, nekik is szurkolunk.

Lehetett olyan hangokat hallani, hogy ez az utolsó rendezés. Erről mit lehet tudni?

Maradjunk annyiban, nagyon reméljük, hogy ez az emlékverseny sok-sok örömöt adott azoknak futóknak, akik visszajártak hozzánk. A Havasi Gyopár Futó Egyesület egy nagyon kicsi egyesület, ezért büszkék vagyunk rá, hogy éveken keresztül hozzá tudtunk járulni a magyar futósport sikerességéhez egy ilyen fontos esemény megszervezésével.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A meleg volt a legnagyobb kihívás, a vége borzalmas volt, de győzött a VTM-en
A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.