BLOGRA FUTOTTUNK Szépen belefutottunk a karácsonyba

Már ünnepi a hangulat a futós blogvilágban, nem véletlen, hogy fókuszba kerültek az ajándékba adható cuccok, kütyük, de azért versenybeszámolókból, edzői tanácsokból sincs hiány a virtuális térben.

Ezekben a napokban, ahogy az lenni szokott, rohangálunk egyik helyről a másikra, üzletből üzletbe, hogy gyorsan beszerezzük a még hiányzó ajándékokat, és leadjuk az utolsó rendeléseket. Remélhetőleg sok sportcucc talál gazdára, akár ajándékba adjuk valakinek, akár saját magunkat örvendeztetjük meg vele. Én sem tudtam ellenállni egy-két ajánlatnak, s érdekes módon nem egy gyönyörű magassarkú csizma, egy újabb kabát vagy egyéb szép ruha képét nézegetve nyomtam rá a fizetés gombra, hanem az edzőgatyák és -pólók akcióját nem tudtam kihagyni. Nincs mit szépíteni, megleptem magam ezzel-azzal :-).

Egyik nap egy piros háromnegyedes nadrág és edzőpólók jöttek szembe, ezeket egyszerűen nem hagyhattam megvásárolatlanul, rá néhány napra pedig egy hosszú, rózsaszínű edzőgatyát voltam kénytelen megvásárolni féláron.

Ezekből sosem elég, és ha valaki hetente négy-öt alkalommal edz, tényleg szükséges a megfelelő készlet. Legalábbis én ezzel győztem meg magam, hogy igenis muszáj megvenni őket, ráadásul ilyen olcsón! Remélem, sokan örülnek majd sportos ajándékoknak, akár a családtól, akár maguktól kapják! Természetesen nemcsak ruhákkal lehet kedveskedni a sportoló családtagoknak, hiszen bármilyen kütyü vagy akár egy instantfutás-nevezés is szuper ajándék!

ZSALAPA – EGY IRODISTA SPORTOL (Facebook)
A szerző méltóképp zárta az idei futószezonját, ugyanis gyönyörű környezetben, havas terepen futott egy jót a Nyúlcipőbolt Budai Trail 2021 Tél elnevezésű versenyén, amelyen kiváló eredményt ért el. A 17 kilométeres távon 151 indulóból a nyolcadik helyet sikerült megszereznie!

BARATRUNNING.COM
Ez a beszámoló szintén a Budai Trail M távjáról szól, a szerző az elvégzett edzésmunkának köszönhetően stabilan, jó tempóban tudott haladni, a végén pedig képzeletben edzője nyakába ugrott örömében! Ugyanitt jöjjön még egy versenybeszámoló a gizionok oldaláról: a kihívás tulajdonképpen egész évre szól, a Turul Trail lényege, hogy a nagyjából félmaratoni távot a Gerecse hegységben az év minden hónapjában teljesíteni kell. A szerző így egész évben, hónapról hónapra megtapasztalta, miként változik a természet.

BELUS TAMÁS TEREPULTRAFUTÓ (Facebook)
Az évértékelő posztból kiderül, hogy meglehetősen tartalmas volt az esztendő Belus Tamás számára. Az egészségügyi problémák ellenére fantasztikus sportévet zárhat le, és tekintettel arra, hogy most épp a vírushelyzet miatti kényszerpihenőjét tölti, van ideje nosztalgiázni és tervezni az új évet, hiszen újabb futóversenyeken szeretne elindulni!

FUTNIMENTEM.HU
Evetovics-Balla Hajnalka hosszútávfutó, futóedző az alacsony intenzitású edzések fontosságáról, előnyeiről írt bejegyzést. Az ilyen típusú edzéseknél bizony nem kis türelemre van szükség, de később érezhető minden pozitív hatása.

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Ahogyan futni, lazítani is tudni kell

KREMLICZA LEVENTE

Izgalmas év volt. A futás terén nekem nem volt annyira sikeres és eseménydús, mint a tavalyi, de sok más területen igen. Elkezdtem lövészetre járni, több képzésen is részt vettem, sőt részt veszek most is, valamint edzőként nagyon sok embernek segíthettem a céljai elérésében. A tanítványaim közül van, aki Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, van, aki a Spartan-világbajnokságon képviselte hazánkat, és rengetegen futottak új egyéni csúcsot, értek el olyan eredményeket, amelyekben nem is hittek volna. Főleg a legutóbbi verseny és az utóbbi időszak alakulása miatt volt negatív érzés bennem a futás kapcsán, de így belegondolva teljesen feleslegesen problémáztam. Igen, nem úgy sikerült az év, ahogy terveztem, de gyönyörű helyeken jártam, futottam ultratávokat, álltam dobogón; szóval, sűrű és kalandos esztendő volt a 2021-es. Talán kell is a hiányérzet, hogy jövőre újult erővel vágjak bele a kihívásokba, és még nagyobb lendülettel tudjak edzeni.

Szóval, bárhogy is sikerült az évünk, bárhogy is alakultak az események, engedjünk meg magunknak egy kis pihenést így az év vége felé.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Saját utcájában, ötszáz méterenként futotta le első száz kilométeres távját
Terepbringázással kezdte, majd kipróbálta a terepfutást, és ott ragadt
Szabadesés Rubik-kockával
Számít-e a magasság a testépítésben?
Színészek, sztárok, politikusok, akik szenvedélyes futók is egyben

Videók

Helikopterről ugrani lényegesen nehezebb, mint elsőre gondolnánk
Suhanni a vízen nagyon jó, de nem minden szörfös vár a szélre vagy a hullámra
Játszótér, ami nem a gyerekeké – de melyik felnőtt mer felülni erre a hintára?

Hegymászás

Öt-hatezres mászatlan hegyeket céloz meg a hegymászó-válogatott
Klein Dávid hat év után újra önálló expedíción, célja a Broad Peak megmászása
Elkészült a filmelőzetes Erőss Zsolt elvesztéséről, felesége szemszögéből

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton
Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
Tippek a víz szerelmeseinek: termálfürdő, vízi csúszda és egyedülálló kilátás
Felhőtlen szórakozás az Alpok déli oldalán
Vidám téli vakáció a család minden tagjának Ausztria déli tartományában

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.