Tragédia az Ultra-Trail du Mont-Blanc-on

Meghalt egy cseh ultrafutó, amikor 62.5 kilométer megtétele után a mélybe zuhant az Alpokban. A verseny folytatódik, de kizárólag azoknak, akik az elhunyt versenyző előtt haladtak.

Kedden éjfél után lezuhant és elhunyt egy cseh induló az Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) terepfutó-sorozat versenyén. Az irunfar.com internetes szaklap híre szerint a szervezők szerdán közölték, hogy a 35 esztendős sportolót fél órával éjfél után, a rajttól 62.5 kilométerre érte a baleset, és belehalt súlyos sérüléseibe.

A viadalt kizárólag azok a futók folytathatták, akik még a baleset előtt áthaladtak a tragédia helyszínén. Ez azt jelenti, hogy az 1573 indulóból csak 293-an maradtak versenyben.

A Mont-Blanc környékén hagyományosan augusztus utolsó hetében rendezik meg a nemzetközi versenyt, amely az olaszországi Courmayeurból indul, és a franciaországi Chamonix-ban fejeződik be. A táv 145 kilométer, a futóknak 9100 méter szintemelkedést kell legyűrniük. A tavalyi kiírás férfi győztese 18, női bajnoka 21 óra alatt teljesítette a távot.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.