BLOGRA FUTOTTUNK Vers mindenkinek: Mókus-körös rímek

Blogszörfösünk igazán különleges bejegyzésre bukkant az interneten: az egyik terepteljesítő rímekbe szedte a budai Mókus-körön rendezett Yours Truly-futáson szerzett élményeket!

Az elmúlt héten végre sikerült a korábbiakhoz hasonlóan ötször edzeni. A TRX-edzésekkel nincs semmi gond, egyedül a plankgyakorlatoknál érződik a négy hét kihagyás. A futással azonban más a helyzet, szép lassan, türelmesen próbálok visszatérni, egyik nap négy, aztán öt kilométerre mentem ki – lassan kocogtam, és a pulzusom jelezte, hogy egy ideig ennek így is kell maradnia. A lassú tempó és rövid táv ellenére 150 ütés alá nemigen tudtam lenyomni, és amikor egy nyugdíjascsoportot (!) előztem meg, az apró tempóváltás miatt 175-ig ugrott fel. Lássuk be, ez azért nem semmi teljesítmény! Ezen legalább tudtam mosolyogni, hogy bizony elég mélyről kell visszakapaszkodnom, gyorsító edzésekről egyelőre szó sem lehet. Jelen helyzetben, amikor gyakorlatilag szinte egyfolytában híreket hallgatok, kifejezetten jólesnek az edzések, legalább ilyenkor sikerül másra figyelnem, koncentrálnom.

Sportolás után pedig jönnek a nyújtógyakorlatok, érezhetően ez is nagyon hiányzott már az izmaimnak, ízületeimnek!

Mint kiderült, négy hét rengeteg idő, ugyanis a megszokott útvonalaim mentén új házakat kezdtek el építeni, amelyeknek hetekkel ezelőtt még nyomuk sem volt. Egy ikerház pedig, aminek szinte végig követtem az építkezését, már a kerítés készítésénél tart, legszívesebben lepacsiztam volna a melósokkal, hogy mennyire szépet építettek!

Ők is ismernek, rendszeresen biztatnak, amikor elfutok mellettük – ez amolyan kis vidéki fíling, ami igencsak jólesik ebben a zavaros világban.

ZSUZSI MEG A FUTÁS (facebook)

A szerző a 8. Szederkény–Bóly 100 kilométeres kihívásán indult, és hihetetlen stabil futással, gyakorlatilag elfáradás nélkül lenyomta a távot a 700 méteres szintemelkedéssel! Persze remek edzője van, és ez a futás tulajdonképpen sima, hosszú edzésnek indult, hiszen az előző időszak nem volt könnyű – ez végül nem is érződött a versenyen! Elképesztő, hogy vannak, akik ilyen lazán teljesítenek ekkora távot!

KIAZMUS.HU
A szerző terepmaratonit futott a Pilisben, a Mészköves Maraton néven jelölt útvonalon. A teljesítés közben a hely történelmi szálain merengett, nem véletlenül – egy ideje sajnos mindannyian aggódva figyeljük az eseményeket…

Az útvonal gyönyörű helyeken vezet, különlegessége a nyílegyenes gerincút.

21097KK.WORDPRESS.COM
Koffein Kapitány nagyon családias, kis létszámú terepversenyen vett részt, amelynek már az elnevezése is figyelemfelkeltő: Sasfészekroham. A jó hangulatú futáson az ötödik helyet sikerült megszerezni, eltévedés, esés nem volt, egyedül a tüdőkapacitás nem a régi még – illetve a pulzuson kell még javítani!

BARATRUNNING.COM
A Gizion csapat is csapatta február utolsó hétvégéjén a Mókus-kört! A sok fotón látszik, milyen remek klassz társaság jött össze, mindenki megtalálta a magának való távot.

A jókedvű futásról még egy igen vicces verses beszámoló is született!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND

Kell az energia!

KREMLICZA LEVENTE

Sokan követnek valamilyen diétát, vagy fogyókúráznak futás mellett, ami alapvetően jó dolog, de okosan kell csinálni. Sajnos rengetegen a drasztikus tápanyagmegvonás felé fordul a gyors eredmény érdekében, és vannak táplálkozási „szakemberek” is, akik túl nagy kalóriadeficitet írnak elő klienseiknek, akiknek így nem lesz energiájuk futni, és nem tudnak megfelelően regenerálódni sem. Energiára szükség van, azt pedig elsősorban szénhidrátból tudjuk előállítani, de ha nincs elegendő, akkor nemcsak zsírt égetünk, hanem izmot is, és a bevitt fehérje egy részét is energiatermelésre használjuk. Az izmok regenerációjához viszont szükség van a fehérjéket alkotó aminosavakra, és ha nincs elegendő, ez a folyamat nem lesz megfelelő. A túl alacsony tápanyagbevitel a teljesítmény romlását, a sérülések kockázatának növekedését és hosszú távon kiégést okoz. Szóval, adjuk meg a szervezetünknek, amire szüksége van.

 

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán
Végig azt hallgatta, hogy a negyedik helyen halad, ám magabiztosan győzött a VTM-en

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.