Kihagyhatatlan tavaszi bringatúrák

A következő hetekben számos remek hazai bringatúra közül is választhatunk, amelyekből csokorba gyűjtöttük a legjobbnak ígérkezőket, hogy megkönnyítsük a túrázni vágyók döntését.

A bringázás szerencsére a koronavírus-járványban is népszerű, a kerékpártúrák pedig – a korlátozások és a létszámlimit betartásával – megrendezhetők. Nézzük, a tavasszal milyen remek programok közül választhatunk az országúti és a hegyikerékpáros szakágban!

 

Visegrád-Nagyvillám MTB (április 24.)

Április utolsó szombatján rendezik meg Visegrádon a Superior Challenge MTB- és terepfutó-sorozat első állomását. A hegyikerékpáros-pálya hossza 30 kilométer, és akár kétszer is teljesíthetjük, de a szervezők egy rövidített, 10 kilométeres családi futamot is ígérnek az esemény honlapján. Ha inkább futni támad kedvünk, teljesíthetjük a negyed- vagy félmaratonit. A lényeg, hogy semmiféleképpen se hagyjuk otthon a gyerkőcöket! Nevezési díj: 8000 forint (MTB Challenge). Az eseményre ide kattintva jelentkezhetünk.

 

Happy Hippie: Velencei-tó-kerülő (április 10-11.)

Önfeledt, laza tekerést ígér a Velencei-tó-kerülő, amely a tavat övező 30 kilométeres kerékpárúton halad végig. A túrát teljesíthetjük kerékpárral, futva, görkorcsolyával, rollerrel és váltóban is. A lényeg, hogy öltözzünk hippiruhába, és élvezzük a testmozgást. Nevezési díj: 3300-5500 forint. A túrára itt jelentkezhetünk.

 

6. Balaton MTB Maraton (május 1.)

Immáron hatodik alkalommal rendezik meg a Balaton-felvidék egyetlen hegyikerékpáros-versenyét, a Balaton MTB Maratont. A szervezők két távon, 30 és 50 kilométeren várják az érdeklődőket. A túrára jelentkezők változatos terepviszonyokra és szemet gyönyörködetető környezetre számítsanak, amelyhez vélhetően remek tavaszi időjárás párosul. A résztvevőket kulturált öltöző, zuhanyzó, mosdó, szabadtéri színpad, étterem és nagy parkoló várja. Nevezési díj: 9500 forint (március 31-ig pólóval), 8000 forint (március 31-ig póló nélkül), 10 000 forint (április 27-ig, póló nélkül), 11 000 forint (április 30-május 1., helyszíni nevezés, póló nélkül). Ide kattintsunk, ha jelentkezni szeretnénk az eseményre.

 

 

13. Intersport Tour de Tisza-tó 2021 (május 8.)

Nagyszerű bringatúra országúti vagy hegyikerékpárosoknak, akik a 15 és 65 kilométeres táv közül választhatnak. Bátran jelentkezzenek olyanok is, akik görkorcsolyával szeretnék teljesíteni a túrát. A szervezők nemcsak az egyéni kerekeseket, hanem a családokat is nagy szeretettel várják. Nevezési díj: 1900-7900 forint (május 5-ig interneten, május 8-án a versenyközpontban). Ide kattintsunk, ha jelentkezni szeretnénk az eseményre, itt pedig kis ízelítőt kapunk, milyen volt az esemény 2019-ben.

 

21. Bükki kerékpáros teljesítménytúra (május 9.)

Május második vasárnapján rendezik Magyarország legnagyobb összefüggő erdőterületén a Bükki teljesítménytúrát, amelynek nyomvonala a Bükk-vidék legcsodálatosabb tájain halad keresztül. A vállalkozó kedvűek négy távot (30, 50, 80 és 110 km) teljesíthetnek. A leghosszabb távra érdemes hegyikerékpárral mennünk, mert nem ritka, hogy rossz minőségű útszakaszokkal kell megbirkóznunk. A túra a miskolci Majálisparkból (Királyasztal) indul, és ott is ér véget. Nevezési díj: nincs információ. Az eseményre ide kattintva jelentkezhetünk

 

Bakony 200 kerékpáros teljesítménytúra (május 23.)

Pünkösdvasárnap rendezik a 27. Bakony 200 teljesítménytúrát, amely az ország egyik legismertebb és legkeményebb szabadidős bringás eseménye az országúti szakágban. Igazi hagyományőrző túra, amely a lélegzetelállító Balaton-felvidéket és a Bakonyt járja körbe. A legrövidebb táv mindössze 30, a leghosszabb pedig 200 kilométer. Előbbit kifejezetten családosoknak, utóbbit pedig az edzetteknek ajánljuk. Nevezési díj: nincs információ. A nevezés részleteiről az esemény Facebook-oldalán tudhatunk meg többet.

 

Békás kerékpáros teljesítménytúra (május 30.)

Május utolsó vasárnapján, Békásmegyeren tartják a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kerékpárostúra-kupát, amelyen több távon, 35, 63 és 100 kilométeren indulhatunk. A megméretés a békásmegyeri piacról indul, és ott is ér véget. A részvétel ingyenes, nevezni pedig itt tudunk május 17. és 27. között. Aki későn ébred, az esemény napján, a helyszínen is jelentkezhet 8 óra és 10.30 között. Íme, kis ízelítő arról, milyen volt a túra 2020-ban. Nevezési díj: hamarosan a rendezvény honlpaján.

Címlapfotó: shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.