Bombaerős mezőny az idei Korinthoszon

Az augusztus elején rendezendő ultraverseny mezőnyében legendás magyar ultrafutó szerepelnek: Lubics Szilvia, Bódis Tamás, Csécsei Zoltán, Maráz Zsuzsanna is az indulók között van.

Augusztus elején rendezik meg az egyik legszínvonalasabb hazai futóeseményt, a Korinthoszt. Sőt, a nevezési listát böngészve sokak szerint ez lesz az év legrangosabb ultraversenye.

Az idei megméretésről a verseny szervezőjét, Márkus Öcsit kérdeztük.

Márkus István

„Nagy merészség lenne kijelenteni, hogy ez lesz az év legrangosabb ultraeseménye – kezdte Márkus Öcsi. – Az biztos, hogy erős lesz a mezőny, mert évről évre egyre több sportoló vesz részt a Korinthoszon, talán a távnak és a verseny színvonalának is köszönhetően. Az idén a három hagyományos táv, a százhatvan, a nyolcvan és a negyvenkét kilométeren kívül lesz három kisebb, huszonhat, tizenhat és tíz kilométeres is. Próbáltunk kedvezni azoknak, akik a koronavírus-járvány okozta ínséges versenyidőszakban is próbára akarják tenni magukat, ám a kisebb távokra nem volt nagy érdeklődés. Ettől függetlenül ezeket a távokat biztosan meghagyjuk jövőre is.”

A férfi indulók között sok nagynevű versenyzőt találunk, Márkus Öcsi róluk is szót ejtett.

 

Csécsei Zoltán is esélyes a győzelemre. Fotó: Tumbász Hédi

 

„Főleg százhatvan és nyolcvan kilométeren gyűlt össze erős mezőny, meglátjuk, mi sül ki belőle.

Drexler Gábor nagyon tehetséges, nem véletlenül nyerte meg a Ultra Tisza-tó százharminc kilométeres távját, ott lesz még Csécsei Zoltán, Bódis Tamás és Erős Tibor, aki legutóbb megnyerte a száz kilométeres országos bajnokságot.

Szerintem négyük közül kerül ki a három dobogós, ám hogy milyen sorrendben, nem merem megtippelni. Persze rajtuk kívül is lesz még erős versenyző, olyanok is, akik a Sparthatlonra készülnek. Való igaz, jó kis mezőny gyűlik össze.”

A női mezőny nevezési listáján is Spartathlon-győztesek neveit olvashatjuk: a 160 kilométeren induló hölgyek között Maráz Zsuzsanna is szerepel, sőt Lubics Szilviát is felfedezhettük az indulók között.

„A nőknél Lubics Szilvia nyolcvan kilométeren indul, neki a sarokműtétjei után ez lesz az első ultratávja, a rehabilitáció után és a felkészülés során nyilván neki az lesz fontos, hogy jól teljesítse a távot.”

 

Fotó: Tumbász Hédi

 

A szervező elmondta, ettől az évtől megváltoztak a szintidők is.

„A százhatvan kilométereseknél huszonnégyről huszonhárom órára csökkent, ami nem teljesíthetetlen, ugyanakkor a nyolcvan kilométeres táv szintideje lement tíz órára, ez már lehet, hogy megrostálja a mezőnyt. A nyolcvan kilométeresek tizennégy órakor indulnak, korábban éjfélkor rajtoltak, ám most ők is részesülnek a nagy melegből. Ez is kicsit új helyzetet teremt.”

Korábban úgy volt, hogy Márkus Öcsi részt vesz az Ultra Lupa-tó 109 kilomérteres versenyén, ám végül sérülés miatt kihagyta.

„Július elsején Pék Ádámmal elindultunk a háromszáz kilométeres DZD-túrára, amit nyolcvanhét óra alatt teljesítettünk. Sajnos ezalatt megsérültem, így ki kellett hagynom az Ultra Lupa-tó versenyt, sőt, azóta sem tudtam még futni.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.