Heti aktuális: A 40. Balaton-átúszás jön Révfülöp és Balatonboglár között

A klasszikus, 5.2 kilométeres táv mellett a tavalyelőtt bevezetett 2.6 kilométeres féltávot is lehet teljesíteni.

Túrázás

Július 21., csütörtök – Budapest

A nándorfehérvári diadal a magyar–török háborúk egyik kulcsfontosságú eseménye, 1456. július 4–21. között a keresztények Szilágyi Mihály vezetésével hősiesen védték Nándorfehérvár várát II. Mehmed török szultán túlerőben lévő ostromló seregével szemben. A védőkhöz 10 ezer katonájával csatlakozott Hunyadi János, illetve 30-35 ezer keresztesével Kapisztrán János is, és közösen legyőzték a törököket. A pápai rendelettel bevezetett déli harangszó a keresztény világban azóta a nándorfehérvári diadalra emlékeztet. Miként ez a 6.8 kilométeres túra is a Sziklakápolna és a Bécsi-kapu között. Részvételi díj ezer forint, további információ a 70/942-4410-es telefonszámon kérhető.

 

Futás

Július 23., szombat – Budapest

Közösségi futás a Keresztúri-erdőben, a maximumot nem távban, hanem időben határozták meg a szervezők, mert összesen hét óra áll rendelkezésre. Természetesen csatlakozhat, aki csak egy kört szeretne teljesíteni, ami nagyjából négy kilométer, és persze napközben bármikor be lehet kapcsolódni. Az útvonal sík, széles, jó minőségű jelölt turistaúton, szinte végig az erdőben, árnyékos szakaszon halad. Frissítést a résztvevők dobják össze, vagyis vizet, kólát, izotóniás italt, banánt, dinnyét és egyéb szezonális gyümölcsöt lehet vinni a közösbe. Rajt 9 órakor a futóösvénynél.

 

Túrázás

Július 23., szombat – Bekecs

Hegyaljai barangolás több távon. Kizárólag a 14 kilométeres túra indul (9 és 11 óra között) Tarcalról, a Terézia-kápolnától, és ide is tér vissza 15 óra körül. A többi (11.5, 24.5, 69, 108 km) a bekecsi katolikus plébániától indul (3903 Bekecs, Honvéd utca 126.), és a cél is itt lesz kialakítva. Nevezési díj egységesen 2000 forint, bővebb információ a drhankoczki@gmail.com e-mail címen vagy a 30/225-1747-es telefonszámon kapható.

 

Úszás

Július 23., szombat – Révfülöp

Immár 40. alkalommal rendezik meg az ország legnépszerűbb nyílt vízi szabadidősport-eseményét, a Lidl Balaton-átúszást. Július 23-án, szombaton a fő táv szokás szerint a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5.2 kilométer, amely mellé a tavalyelőtt először megrendezett rövidebb távot kínálják a szervezők, vagyis a Balatonboglárról rajtoló és ugyanoda érkező 2.6 kilométeres féltávot.

 

Túrázás

Július 23., szombat – Bakonybél

A Bakony hatszázas csúcsai egy extrém nehéz teljesítménytúra. Nehézségét a terep, a sok jelöletlen útszakasz és az ellátás hiánya jelenti, miközben kilenc csúcsot kell felkeresni. Az eseményen csak előnevezéssel lehet részt venni a bakonyturistaja@googlemail.com e-mail címen. Minden előnevező megkapja a túra GPS-trackjét és térképvázlatos itinerét. A rajtnál sms-ben kell bejelentkezni (70/942-4410), célzárás 20 órakor.

 

Supozás

Július 23., szombat – Budapest

SUP-túra a Lupától a Gellért térig, vagyis az indulási és kiszállási pont nem azonos, visszajutás a Lupához telekocsis rendszerben. Találkozó 8 órakor a Duna sétánynál, vízre szállás 8.30-kor. A túra nagyjából négyórás, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 10 ezer, saját deszkával érkezőknek 4500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. Bérelhető SUP-ok száma: 16.

 

Túrázás

Július 23., szombat – Ajka-Padragkút

Ingyenes, vezetett túra 8.9 és 18.8 kilométeres távon. A Négyszögletes kerekerdőnél (Atibor-hegy) a két túra résztvevői találkoznak, a vezetők turistatotót osztanak ki, amelyet a pihenő alatt lehet kitölteni. Mindkét táv célállomása Halimba, Arany János utca 12., várható érkezés 17–18 óra között. Az egész napos ellátásról mindenki maga gondoskodik (szendvicsek és minimum három liter folyadék). A hosszabb táv Ajka-Padragkút felső buszmegállójától indul 8.30-kor, a rövidebb táv Halimbáról 12.45-kor. Információ a bakonyifarkasokte@citromail.hu e-mail címen kapható.

 

Futás

Július 23., szombat – Csókakő

Éjszakai futás a Vértes dombjai és lankái között megbúvó pályán. A 10 kilométeres táv 20.30-kor (5500 forint a nevezési díj), míg az 5 kilométeres 21 órakor (4500 forint) rajtol, de lesz 800 méteres gyerekfutam is. Jelentkezni a 4run.rendeles@gmail.com e-mail címre küldött üzenetben lehet, feltüntetve a gyermek nevét és korát. A verseny után mindenki vendég egy tál ételre. Jelmez vagy valamilyen világító kütyü legyen az indulókon. A téma: Star Wars.

 

Túrázás

Július 23., szombat – Budapest

Városi túra 12 kilométeren a nevezetes templomok felkeresésével. Rajt és cél a Rác-fürdőnél, a részvételi díj ezer forint. Az útvonal érinti egyebek mellett a pesti szerb templomot, a belvárosi ferences templomot, a Szent István Bazilikát és a Szilágyi Dezső téri református templomot is. Információt még a bakonyturistaja@googlemail.com e-mail címen lehet kapni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.