Heti aktuális: evezés a Bodrog árterében

Kétnapos vízitúra, napi hét-nyolc óra evezéssel, de gyakran sodrásiránnyal megegyőzen, s közben nem maradhat ki a tokaji borvidék felfedezése sem. Egyéb fontosabb események a 23. hétről!

Kajakozás

Június 2., kedd – Budapest

Találkozó 18 órakor a KSI népszigeti telepén, felkészülés és bemelegítés után indul az edzőkör a Hajógyári-sziget felé északi irányba, árral szemben. Részvételi díj 5500 forint, de jelentkezés kötelező a tballai30@gmail.com e-mail címen.

 

Fitnesz

Június 3., szerda – Budapest

Két éve heti rendszerességgel tartja ingyenes fitneszedzéseit a Decathlon csapata. Az órák látássérült fitneszkedvelőknek is ajánlottak, mert edzéselemeiket úgy állították össze, hogy könnyen és hatékonyan elsajátíthatók legyenek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, hogy az edzőteremben csak a megfelelő számú sportoló lehessen. Az órát 17.30 és 18.30 között rendezik meg.

 

 

Vitorlázás

Június 5., péntek – Balatonfenyves

Éjszakai vitorlázás gyakorlása hajóvezetői engedéllyel rendelkezők számára. A program 18 órakor kezdődik, s másnap 18 óráig tart egy Bavaria 32 cruiserrel, legfeljebb öt fő részvételével. Gyakorolni lehet a kikötői manővereket, a vitorlák helyes beállítását, reffelését, a genakker használatát, az éjszakai vitorlázást vagy a horgonyzást. Jelentkezni a yachtsman.hu weboldalon lehet.

 

Futás, kerékpározás

Június 5–7., péntek-vasárnap

Virtuális futam, amely a világ bármely részén teljesíthető, s a teljesített eredményt június 10-ig lehet feltölteni a virtualfutok.hu weboldalon. Gyerekeknek vagy kezdőknek a 2.5 kilométer ajánlott, de lehet választani 5.25, 10.5 vagy 21 kilométer közül is, míg bringával 25, 50 vagy 100 kilométer a lehetséges teljesítés.

 

Kajakozás

Június 6., szombat – Érsekcsanád

Tengeri kajakkal a Gemenci-Holt-Duna-ág árterében. Találkozó 9 órakor Érsekcsanádon, a Rév csárda parkolójában. A nap első felét a holtágban evezve lehet eltölteni, délután a kis pihenőt követően átevezés a Rezéti-Holt-Duna-ágra. A részvétel 8900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (lapátok, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), illetve a túraszervezést és a túravezetés díját. A túrát minimum nyolc fő részvételével rendezik meg.

 

Supozás

Június 6., szombat – Sukoró

Vízi barangolás a Velencei-tó nádasaiban. A SUP-túra nagyjából 4-5 óra, találkozó 14.30-kor a sukorói szabadstrandon. Indulás 15 órakor, de a részvétel mindenféleképpen regisztrációhoz kötött, amelyet a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen vagy a 20/437-8733-as telefonszámon lehet megtenni. Részvételi díj 8000 forint, saját deszkával érkezőknek 3000 forint.

 

Fotó: MTI/Balázs Attila

 

Evezés

Június 6–7., szombat-vasárnap – Bodrogolaszi

Kétnapos vízitúra a Bodrog-ártérben. Találkozó szombaton 8 órakor a Templom utcai kompnál, vízre szállás után 30 kilométer a napi tervezett táv, sodrással megegyező irányban, késő délután Tokajban felfedezhető a borvidék is. Másnap kora reggel az ártérben, a fák, nádasok között lehet evezni. A túra hossza naponta 7-8 óra, szállás kempingben faházakban vagy sátorban lehetséges. További részleteket a Magyar Kalandsport Egyesület honlapján tudhat meg.

 

Supozás

Június 7., vasárnap – Szigetszentmiklós

Barangolás a Soroksári-Duna-ágon, találkozó 10.30-kor a szigetszentmiklósi Május 1. sétány–Bíró Lajos utca sarkánál. A szervezők biztosítanak deszkát, amelynek bérlése 8000 forint, a saját felszereléssel érkezők 3000 forintért vehetnek részt az eseményen. Jelentkezés kizárólag a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen lehetséges, amely regisztrációt is jelent egyben. A túra hossza 22 kilométer, hozzávetőlegesen hat óra, ezért csak gyakorlott evezősök jelentkezzenek.

 

Címlapfotó: MTI/Balázs Attila

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője
UTT-győzelem: a kakastól a pályacsúcsig
Tour de Hongrie: bizakodás és elégedettség

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.