Heti aktuális: három-négy órás téli kajakozás a Hévíz-patakon

A decemberi mínuszok hideg ellenére a Hévíz-tónál továbbra is lehetséges az evezés, legfeljebb ajánlott a melegebb öltözködés.

Túrázás

December 7., kedd – Sukoró

A „Jucus halála” elnevezésű esti túra a Velencei-hegység központi részének legszebb völgyeiben. Útvonal: Sukoró, református templom–Borjú-völgy–Bodza-völgy–Hurka-völgy–Csúcsos-hegy–Csöpögő-völgy–Sukoró, református templom. A túraútvonal több pontjáról is szép a kilátás a kivilágított Velencei-tóra. A lámpa kötelező felszerelés. Gyülekező 18 órától a helyi református templomnál, részvételi díj 1000 forint, a túra hossza 11 kilométer.

 

Kerékpározás

December 11., szombat – Velence

A Mikulás is bringával jár, legalábbis a Velencei-tónál, az Enyedi út végén, a kerékpáros-pihenőnél. Fedett vagy fűtött öltöző nincs, rajt 9 és 11 óra között, egy kör a tó körül 32, két kör 64 kilométer. Nevezési díj 3000 forint, lehetőleg mindenki piros ruhában tekerjen. Előzetes regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen, a túra és a túrázó nevének, illetve a választott táv megadásával.

 

Túrázás

December 11., szombat – Szokolya

Erőt próbáló, hagyományos téli túra a Börzsönyben. A résztvevőket végigvezetik a miocénkori vulkán kalderáján, egyben tiszteleghetnek a geológus Breuer László emléke előtt. Nevezési díj 2000 forint, meleg étellel a célban 2850 forint. Indulás 6 óra és 8.30 között, ezért szállás is foglalható (06-27/585-100) a rajt helyszínén, a Kastélyhotelben. A túra hossza 42 kilométer, több mint kétezer méteres szintemelkedéssel, vagyis kizárólag jó edzettségi állapotban lévők jelentkezzenek.

 

Túrázás

December 11., szombat – Sopron

A Civitas Fidelissima túrát ötödik alkalommal rendezik meg. Indulás a Lővér Kalandparkból, a 40 kilométeres távra 6.30 és 8 óra között, míg a 20 kilométeresre 8 és 9 óra között. Részvételi díj egységesen 1500 forint. Az útvonal érinti egyebek mellett a Várhely-kilátót, a Tacsi-árkot, a Rongyos Gárda-emlékművet, a Kecske-patakot és a Csalóka-forrást.

 

Túrázás

December 11., szombat – Bükkszentkereszt

Téli Bükk-teljesítménytúra 15 és 30 kilométeren. Szükséges felszerelés: Bükk-térkép és toll, nevezési díj egységesen 1500 forint. Indulás mindkét távon a helyi Közösségi Háztól (Kossuth utca 32.), a hosszabb távon 7 óra és 8.30, míg a rövidebben 8.30 és 10.30 között.

 

Kajakozás

December 11–12., szombat-vasárnap – Hévíz

Találkozó 9 óra előtt a Hévízi-tónál, majd három-négy órás evezés következik a Hévíz-patakon tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, a kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túrára korlátozott létszámban fogadják el a jelentkezéseket, a túravezetés és felszerelés bérleti díja 10 900 forint, amely a nemzeti park engedélyének díját is tartalmazza.

 

 

Kerékpározás

December 12., vasárnap – Tiszafüred

A Mikulás is bringával jár a Tisza-tónál is, rajt és cél a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban, ahol bringabérlés is lehetséges. Rajt 9 és 10 óra között 21, 32 és 65 kilométeres távokon, célzárás 15.30-kor. Nevezési díj 3000 forint, lehetőleg mindenki piros ruhában tekerjen. Előzetes regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen, a túra és a túrázó nevének, illetve a választott táv megadásával.

 

Futás

December 12., vasárnap – Sülysáp

Helyi Mikulás-futás 11. alkalommal, versenyközpont a Móra Ferenc Általános Iskolában (2241 Sülysáp, Vörösmarty utca 1.), a különböző programok 10.30-kor kezdődnek, eredményhirdetés 13.15-kor. Gyerekeknek 1.2 és 2 kilométeres távot kell megtenniük, felnőtteknek és szenioroknak 3.1 és 10.4 kilométert, de lesz 700 méteres Mikulás-kergető futam is. A szervezők egy beteg kislány gyógykezelését támogatják, amihez lehet csatlakozni. Részleteket itt olvashat.

 

Túrázás

December 12., vasárnap – Nagyvázsony

Túra a Kab-hegyre télen, helyszíni nevezéssel (1900 forint), TTT-, MTSZ-, MSTSZ-tagoknak, valamint diákoknak, nyugdíjasoknak, túratársaságtagoknak és a Magyar Turistakártya felmutatásával 200 forint kedvezménnyel. A túra hossza 20 kilométer, indulás 8 óra és 9.30 között a Cafe20 Étteremtől (Rákóczi u. 52., a benzinkút mellett), a rajtnál házipálinka-kóstolás is lehetséges, természetesen 18 éven felülieknek.

 

Futás

December 12., szombat – Celldömölk

Vulcan run – év végi terepfutóverseny, amelyen 7 és 14 kilométeres távot lehet választani, de lesz gyerek- és kutyás futam is. Utóbbinál 50 fő a maximális létszám, minden más futamban 200. Részletek az esemény honlapján.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Még, hogy nem lehet hegynek felfele snowboardozni – csak helikopter kell hozzá!
Az Országos Kéktúra útvonalát is érinti a decemberben átadott Bátor tanösvény
Korok Fatima célja uszony nélküli kategóriában a 74 méteres mélység elérése
Maráz Zsuzsanna: a hosszú távok hőse, aki nem is akart ultrafutó lenni
Bódis Tamás mellett gyorsabb, hatékonyabb és szebb lett a futása

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Sziklamászóból lett bázisugró lőtte a múlt év legmenőbb szelfijét
Az oroszok annyira kemények, hogy néha fürdőruhában síelnek Szibériában

Hegymászás

Véget ért az Eseményhorizont: Klein Dávid és Suhajda Szilárd külön folytatja
Gyorsmászás a Dhaulagirin, viszontagságok a Kazbegen és a Csomolungmán
Expedíció a Tofana di Rozes déli falának első megmászása után százhúsz évvel

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Vidám téli vakáció a család minden tagjának Ausztria déli tartományában
Varázslatos téli élmények Karintiában, az Alpok vonulatainak déli oldalán
Az osztrák Grand Canyon és más elképesztően szép kirándulóhelyek
Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.