Heti aktuális: lépcsőfutás Miskolcon

Az Avas Vertical távja mindössze 1.2 kilométer, de a szintemelkedés próbára teszi a vádlikat, bokákat és combokat – percenkénti indítású verseny. További fontosabb események a 16. hétről!

Túrázás

Április 16., kedd – Budapest

A Hétköznapi Barangolások Túrasorozat első állomása idén is a Keddi Kutyagoló, de a tavalyihoz képest megújult kiadásban, kisebb útvonal módosításokkal. Indulás Aquincumból hajnali 5 órától 20 óráig bármikor, de a 10 vagy 20 kilométeres távról éjfélig vissza kell érni a kiinduló helyszínre. A két táv egymás után is teljesíthető, s a túrákra kutyával is lehet indulni.

 

Futás

Április 19., péntek – Budakalász

Idén felkészítő futás a májusi Ultrabalatonra az Omszki-tónál. Ötször tíz kilométer óránként – így lehet modellezni a versenyt. Persze lehet kevesebbet is futni óránként, a körpálya 1.67 kilométer, vagyis 6 kör a 10 km. Az esemény ingyenes, reggel 9 órától, de a a frissítését mindenki maga vigye.

 

SUP-ozás

Április 19., péntek – Budapest

Körbelapátolhatja a Lupa-szigetet, megszámolhatja az Egyfás minisziget fáit, majd az Ebihal nevű, vízen úszó vendéglátóhelyen koccinthat sportfröccsel, és frissen sült réteseket kóstolhat. A vízen töltött idő nagyjából 1.5-2 óra, a túrára úszni tudó kezdők is jelentkezhetnek. A SUP-deszkát, evezőlapátot, mentőmellényt a szervezők adják, de érdemes bekészíteni térdnadrágot, fürdőruhát, papucsot vagy neoprén cipőt. A túra ára 5990 forint.

 

Ahogy a kép is mutatja, a deszkán még akkor is könnyű állva maradni, ha nem haladunk semerre

 

Túrázás

Április 19., péntek – Seiser Toni, Ausztria

A via ferrata vagy klettersteig olyan szakasza a sziklafalnak, amely haladást könnyítő eszközökkel van ellátva. Mesterséges lépésekkel, fogásokkal, cövekekkel, kampókkal, létrákkal, átjárókkal, ezáltal sziklamászó tudás nélkül is biztonságos körülmények között túrázhat. Egy ilyen izgalmas, látványos, kiscsoportos kezdő vagy középhaladó egynapos túrán lehet részt venni Bécsújhely mellett a Hohe Wandnál, mindössze 8900 forintért. Részletek az evezzvelunk.hu oldalon.

 

SUP-ozás

Április 19., péntek – Pilismarót

Titokzatos és izgalmas látvány az öböl, amelynek egyik szegletében hajótemető, a másikban pedig csodás természeti adottságok láthatók. Supozva naplementét nézni pedig fantasztikus érzés, ezért aki szeretne részt venni egy 3-4 órás evezős túrán, meglesni a roncsokat, vízen ringatózva relaxálni, fotózgatni, s nem sajnál kifizetni mindezért 6000 forintot, Pilismaróton a helye – saját deszkával érkezőknek csak ezer forint. Találkozó 15 órakor az öbölben, a hajótemetőtől úgy 400 méterre.

 

Kenuzás

Április 19-20., péntek-szombat – Baja

Kétnapos kenutúra Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében, a gemenci hullámtérben. Találkozó 9 órakor a Petőfi-szigetnél, vízre szállás a Sugovicán, némi evezési ismeretek gyakorlásával, majd irány a víz. Szállás Baján 5000 forint/apartman, részvételi díj 13.000 forint.

 

Túrázás

Április 19-22., péntek-hétfő – Bakonybél

Bakonyi betyárok nyomában elnevezéssel négynapos túrára lehet vállalkozni. Indulás a Népligettől 06.45-kor induló volánbusszal április Zircre, szálláshely Bakonybélen, ahonnan minden nap más irányban indulnak túrák. A négynapos program 28.000 forintba kerül, amely tartalmazza a három éjszaka szállást szobánként két fős elhelyezéssel, a szombat esti belépőt a csillagvizsgálóba, valamint a túravezetést. Ugyanakkor nem tartalmazza az utazást, az étkezést és a biztosítást.

 

Horgászat

Április 20., szombat – Dunavarsány

A Method Star’s második fordulója a Moby Dick-tónál. Nevezés ezúttal 10 000 forint, amely azonban az ebédet, illetve a kiemelt díjazást is tartalmazza. A lebonyolítás nem változott, a versenyt 9 és 14 óra között rendezik meg, értékelhető halak a ponty, az amur, a kárász és a keszeg.

 

Dunavarsányban és Kiskunlacházán egész áprilisban versenyeket rendeznek.

 

Túrázás

Április 20., szombat – Klastrompuszta

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött (tura@hellodunakanyar.com), közepesen nehéz túra a Dunakanyarban. Találkozó 9 órától Klastrompusztán, a Kémény utcai parkolóban, indulás 9.30-kor, visszaérkezés nagyjából 15 órára. Az útvonal érinti a Leány-barlangot, Simon-halálát, a Pilis-tetőt, a Boldog Özséb-kilátót és a Pilis-nyerget. A túra hossza 14 kilométer, javasolt a túrabot használata, ugyanakkor kutyát tilos vinni.

 

Akadályfutás

Április 20., szombat – Törökmező

Akadályfutó verseny kutyával, hat kilométeren. Az úgynevezett Hard Dog Race-n nemcsak az idővel kell versenyezni, hanem a nehezített akadályokkal és a néha csökönyös kutyával. A nevezési feltételek sokrétűek, ezért érdemes felkeresni a honlapot a pontos tájékoztatás érdekében.

 

Túrázás

Április 20., szombat – Inota

Érdekes természeti és földtani látnivalók az Inotai Keringő elnevezésű túrán, amelyen megismerkedhetünk a 250-200 millió éves földtani múlt nyomaival, a nyílt és zárt dolomit sziklagyepek növényeivel, három borsóköves barlanggal, illetve egy polgárvédelmi bunkerrel is. Fejlámpa kötelező felszerelés. Találkozó 9.30-kor a régi strand mellett a buszforduló parkolójában. A táv 8 kilométer, részvételi díj 1000 forint.

 

Túrázás

Április 20., szombat – Kóspallag

Könnyed, 6.5 kilométeres túra a Börzsönyben, a Szent Orbán Erdei Wellness Hotel recepciójától indulva. Az esemény szálloda vendégeinek ingyenes, de más érdeklődőket is szívesen látnak a létszám függvényében, előzetes bejelentkezés (szentorban@szentorban.hu) alapján. Az útvonal elhaladunk a Nagy-Sas-hegy alatt, a Sós-hegyen, a Bükkös-árkon és a Vasas-forráson keresztül a Vízválasztóig.

 

Túrázás

Április 21., vasárnap – Badacsony

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 19 órai indulással holdfénytúra a Csobáncon elnevezéssel lehet csatlakozni. Hat éves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt ezer forint. Jelentkezni a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen Árvai Gábor túravezetőnél lehet.

 

Futás

Április 21., vasárnap – Miskolc

Az Avas Vertical versenyen a táv rövid, elvégre csak 1.2 kilométer, ellenben a Herman Ottó Múzeum épülete mellett lévő lépcsősortól indul a magasba, egyenkénti indítású verseny. Indítás percenként.

 

Túrázás

Április 21., vasárnap – Pákozd

A túra a Velencei-hegység központi részén vezet, vadregényes völgyekben, sziklák és oszlopos törzsű fák között, érinti a bronzkori Pákozdvárat, ahol meg lehet ismerkedni az egykor itt élt emberek történetével. Visszaúton a Diétás-barlang az úti cél, amely roppant szűk járata miatt kapta e nevet. Találkozó 9.30-kor a sukorói református templomnál, a táv 9 kilométer, részvételi díj 1000 forint.

 

Kajakozás

Április 21-22., vasárnap-hétfő – Tokaj

A Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet, Bodrog ártér fokozottan védett részei páratlan vízitúrázói élményt nyújtanak a látogatóknak. Nem véletlen, hogy csak engedéllyel látogatható, ezért 8900 forint ellenében, egy-egy napos kajaktúrán lehet megcsodálni a hazai madárvilág gyönyörű egyedeit, kócsagokat, gémeket, s talán a türkizkék hátú jégmadár is felbukkan.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.