Heti aktuális: nyári evezések, vízitúrák

Számtalan vízi sport közül lehet választani a héten, supozni a Római-parttól, evezni Szentendrétől, kajakozni a Ráckevei-Duna-ágban vagy a Gemenci-erdő árterében lehet – mind izgalmas időtöltés.

Kerékpározás

A határon átívelő vándortúrák különböző városokból indulnak, és minden kerékpároscsapat augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén érkezik meg Budapestre. A résztvevőknek jelképes részvételi díj fejében túravezetés, egészségügyi és technikai felügyelet, szállás és étkezés biztosított. A felszerelés legfeljebb 15 kilogramm lehet. Indulás augusztus 12-én Sepsiszentgyörgyről, az útvonal érinti Csíkszeredát, Szovátát, Marosvásárhelyt, Kolozsvárt, Zilahot, Debrecent, Egert és Hatvant. Ez összesen 820 kilométer nyolc nap alatt, szóval nem kezdőknek ajánlott bringatúra. Regisztráció, részvételi feltételek és további információ ezen a felületen.

 

Supozás

Napfelkelte a Dunán evezve. A résztvevők augusztus 18-án, szerdán 5.30 és 6 óra között találkoznak a Római-parton, a túra nagyjából 2.5 óra, és a Gellért térnél fejeződik be. SUP-bérlés 7000 forint, saját felszereléssel érkezőknek csak 3000 forint a részvétel. További információ és regisztrálási lehetőség a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen vagy a 20/437-8733-as telefonszámon.

 

Evezés

Szentendréről Budapestre lehet evezni augusztus 20-án, pénteken, indulás a Pap-szigeti kempingtől 9 órakor. A 2.5 órás, nagyjából 18 kilométeres túra célja Budapesten, a Stopper nevű állóhajónál lesz. Nevezési díj ezer forint, de 14 éves kor alatt ingyenes, ugyanakkor a részvétel kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal lehetséges. Bővebb információ ezen a felületen kapható.

 

Futás

Hódítsd meg a Bence-hegyet futva! Rajt augusztus 20-án, pénteken 8.30-kor a Bence-hegyi kilátó parkolójában, választható távok 5.2, 10.4, 15.6 és 20.8 kilométer, illetve 500 méter kezdőknek, gyerekeknek. Egy kör (hegyre fel, majd le) nagyjából öt kilométernek felel meg. Szintemelkedés körönként 95 méter.

 

Kajakozás

A Ráckevei-Duna-ág ideális kajakosterep a rengeteg lagúnával, kisebb-nagyobb öblökkel. Az augusztus 20-i túra a szigetcsépi strandról indul 10 órakor, és hozzávetőlegesen 13.30-ig tart, részvételi díj 4000 forint. Érdeklődés esetén az esemény Facebook-oldalán lehet privát üzenetben további információt kapni.

 

Supozás

Ünnepi SUP-túra Leányfalu és Szentendre között augusztus 20-án, pénteken. Találkozó a Leányfalu-Pócsmegyer átkelőhelynél 14 órakor, a túra hozzávetőlegesen 4 óra hosszú, és nagyjából 7 kilométer. Kiszállás a Postás strandnál. Részvételi díj 9000, saját felszereléssel érkezőknek 4000 forint, a túra minimális létszáma 10 fő. További részletek és információ a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen vagy a 20/437-8733-as telefonszámon kapható.

 

Kajakozás

Evezés a Gemenci-erdő árterében, a vízállástól függően. Augusztus 20-én, pénteken, augusztus 21-én, szombaton, illetve augusztus 22-én, vasárnap délelőtt és délután is lehet jelentkezni. A délelőtti program 9 órától nagyjából 13.30-ig, míg a délutáni 14 órától úgy 18.30-ig tart. Részvételi díj 9900 forint, minden további információ (indulási hely, felszerelés, útleírás stb.) ezen a felületen érhető el.

 

Túrázás

Mátrai tekergés augusztusban. A gyalogos teljesítménytúrán – amelyet augusztus 21-én, vasárnap rendeznek – 10, 20 vagy 40 kilométeres táv választható. Rajt és cél Mátraházán, de minden egyéb részlet a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címről kapott válaszlevélben megtalálható. Előzetes e-mail regisztráció szükséges augusztus 20-ig, név és választott táv megadásával.

 

Futás

Mezítlábas futás a térdig érő Balatonban és a homokos parton – ez a Balaton Beach Run by Riska fesztivál a Napfény strandon, az idén már negyedik alkalommal. A gyermekek 500, a felnőttek 1500 és 3000 méteren indulhatnak. Az internetes nevezés még tart, de legfeljebb ezer fő vehet részt a versenyen. Közös bemelegítés 10 és 14 órától, a futamok 10.15-től és 14.15-től startolnak. Nevezés itt lehetséges.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.