Heti aktuális: túra a Damasa-szakadékhoz

Hazánk egyik leglátványosabb sziklahasadéka a Bükkben található, ahol a Csodró-völgyet és a Nagy-Lapos-bércet is érinti az útvonal. Minden egyéb fontosabb esemény a 6. hétről!

Túrázás

Február 6., szerda – Budapest

Exkluzív túra maximum 20 fővel. A résztvevők megnézhetik a Gellért tér alatt 15 méter mélyen megbúvó 45-55 Celsius-fokos Ősforrást, a Sziklatemplom alatt rejtőző Aragonit-, más néven Karfiol-barlangot, illetve a Gellérthegyben futó, óvóhelyként is használatos, csaknem egy kilométer hosszú alagút egy szakaszát. A másfél órás föld alatti túrát további egyórás felszíni túra követi a Gellérthegy oldalában a Rudas fürdőig. Rajt 18 órakor.

 

Futás

Február 6., szerda – Budapest

Krokodil by night! Közösségi futóélmény 20 órai indulással, mintegy kilenc kilométer megtételével. A szervezők a lehető legtöbb vasúti átjárót útba ejtenék, a mezőny együtt fut. Rajt az újpesti Óceánárok utcában lévő síiskolától.

 

 

Túrázás

Február 9., szombat – Gödöllő

Margita-kupa, nagyszabású teljesítménytúra. A helyi Erkel Ferenc Általános Iskolától 6, 12, 20, 30 és 40 kilométeres távok közül lehet válogatni. Rajt 7 és 9 óra között, nevezési díj 500 és 5000 forint között, távtól függően.

 

 

Futás

Február 9., szombat – Kaposvár

Belvárosi akadályfutás – leginkább – általános iskolások részére, de bárki számára elérhető, ugyanis a 20 és 49 év közötti korosztálynak négy kilométeres távot jelöltek ki utcákon, tereken, parkokon keresztül. Sőt az 50 év felettiek is teljesíthetnek két kilométert. Általános iskolai váltók háromtagú csapatban nevezhetnek, s legfeljebb hat kilométert kell megtenniük, vagyis két kilométerenként történik a váltás.

 

 

Túrázás

Február 9., szombat – Kazincbarcika

A helyi KSK Sportközponttól reggel 6 és 9 óra között indulhatnak a túrázók, s választhatnak 10, 20, 30, 50 és 65 kilométer közül. A leghosszabb távon már ezer méter a szintemelkedés, s olyan helyeket is érint, mint Szamardicska, Csondró-völgy, Damasa-szakadék vagy Nagy-Lapos-bérc.

 

Damasa-szakadék

 

 

Horgászat

Február 9., szombat – Dunavarsány

Újabb horgászverseny a Moby Dick-tónál. A nevezés 8000 forint, amely az ebédet is tartalmazza. A lebonyolítás nem változott, a versenyt 9 és 14 óra között rendezik meg, értékelhető halak a ponty, az amur, a kárász és a keszeg.

 

 

Futás

Február 9., szombat – Nyírbátor

Akadályfutó-verseny a helyi Sárkány Wellness és Gyógyfürdő környékén. A hagyományos Dragon Race téliesített verziója, amelyen nemcsak az öt kilométeres tereppel, illetve az épített akadályokkal, hanem a zord időjárási körülményekkel is meg kell küzdenie a versenyzőknek.

 

 

Túrázás

Február 9., szombat – Balatonalmádi

Háromkilátó-túra 6 vagy 20 kilométeren. Rajt a helyi Hagyományőrző Kultúrközpontban, ahol zsíros és lekváros kenyér, illetve forralt bor és pálinka várja az indulókat, a célban (ugyanazon a helyszínen) pedig gulyás. Minden induló színes térképet kap, s tetszőleges útvonalat választhat. Balatoni panoráma, erdős részek, tökéletes kilátás a kilátókból.

 

 

Hó nélkül lehet, iránytű nélkül azonban nem nagyon érdemes túrázni.

 

 

Futás

Február 9., szombat – Debrecen

Az Oxigén-kupa ötödik fordulója a nagyerdei versenyközpontban, 500 méterre a temető sarkától. Ha az erdő talaja az időjárás miatt alkalmatlanná tenné a forduló lebonyolítását, az értékelés az eddig megtartott fordulók alapján történik. Távok: 1.5, 2.5, 5 és 10 kilométer.

 

 

Futás

Február 9., szombat – Szederkény

Nem verseny, hanem baráti örömfutás, ugyanakkor 100 kilométer a táv, reggel 6 órai rajttal. Természetesen lehetőség van rövidebb távot futni, de akkor a logisztikai feladat a nevezőt terheli. A részvételi díj 3700 forint, amely tartalmazza az autós kíséretet, a szolid frissítést, az előző napi tésztapartit, a vacsorát és a meglepetést.

 

 

Futás

Február 9-10., szombat-vasárnap – Kemence

Rajt 18 órakor a Kőrózsában, a táv 46 kilométer éjszakai körülmények között a Börzsönyben – négyszer kell feljutni a Nagy-Hideg-hegy gerincére, de frissítés, együtt haladás és szalagozott útvonal nélkül. Csak te, a Börzsöny és a téli éjszaka.

 

 

Túrázás

Február 10., vasárnap – Budapest

A Normafánál lévő Csúcs büfétől jelzett turistaútvonalon haladhat, aki ezt a kirándulást választja vasárnapi kikapcsolódásnak. Sőt eldöntheti, hogy 4.5, 15.5 vagy 23.5 kilométeren áll rajthoz. Indulás 8 és 15 óra között bármikor, szintidő nincs, de a cél 16 órakor bezár.

 

 

Futás

Február 10., vasárnap – Kaposvár

Az idén már a 9. Farsangi félmaratoni fesztivált rendezik meg Kaposváron. Rajt és cél a Kossuth téren, lehetőség lesz két-három tagú váltóban is teljesíteni a 21 kilométert. Start 11 órakor.

 

 

Túrázás, sífutás

Február 10., vasárnap – Szokolya

Százéves a sísport a Börzsönyben. A királyréti Fatornyos fogadótól gyalogosan 20 és 30 kilométeres távok tehetők meg, de az időjárástól függően sífutóléccel is indul egy csoport, nagyjából 25 kilométeren. Rajtok 8.15 és 9 óra között.

 

 

Az időjárás függvényében a Börzsönyben lécre is pattanhatunk.

 

 

Futás

Február 10., vasárnap – Felsőtárkány

A terepfutóverseny harmadik, utolsó fordulója a helyi Faluháznál. Nemtől és életkortól függően egy, két és négy kört kell teljesíteni, egy kör 4.9 kilométer. A terep a Várhegy és Felsőtárkány település közötti lankás, erdős területre esik. Az útvonal a rajttól úgy 2400 méteren keresztül fokozatosan veszi fel a szintkülönbséget.

 

 

Futás

Február 10., vasárnap – Kétegyháza

Valentin-napi örömfutás – A felnőttek három táv (5, 10 és 21 kilométer) közül választhatnak, a kisgyermekek 400 és 800 méter megtételére vállalkozhatnak. A nevezési díjért emléklap, egyedi érem, valamint frissítő – keksz, müzliszelet, alma, banán, víz, tea – jár.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.