Júniusi eseménynaptár: öbölátúszás Balatonfűzfő és Balatonalmádi között

A táv mindössze három kilométer, de aki szeretné, ezt háromszor is leúszhatja, egyéni indítás lesz, elkerülendő a tömegrajtot.

Futás

Június 4., szombat – Zsámbék

Zsámbék-futás – Barátságos és családias utcai futóverseny a szabadidősport kedvelőinek. A vállalkozó kedvűek 5, 10 és 21 kilométeren tehetik magukat próbára, a félmaratoni második fele már a természetben vezet, hogy a jelentkezők kipróbálhassák a terepfutás élményét is. További információk és nevezés ezen a felületen lehetséges.

 

Supozás

Június 4., szombat – Tiszavalk

Pünkösdi SUP-túra a Tisza-tó egyik eldugott szakaszán. Találkozó 11 órakor a tiszavalki Szivárvány kikötőben, vízre szállás 11.30-kor. A túra nagyjából 5-6 órás, regisztrálni a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen lehet, részvételi díj 10 ezer, saját deszkával érkezőknek 4000 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. Fontos: parkolás 1000 forint, stéghasználat 500 forint/SUP.

 

Futás

Június 4., szombat – Komárom

Nemzetközi futóverseny a Duna két oldalán. Rajt a magyarországi részről a városi sportcsarnoktól, cél a szlovákiai részen szintén a helyi városi sportcsarnoknál. A nevezők 5.5 és 10 kilométeres távok közül választhatnak, helyszíni nevezés a verseny napján már nem lehetséges, de június 1-jén és 2-án 17 és 19 óra között igen a rajt helyszínén.

 

Futás

Június 4–5., szombat-vasárnap – Szentendre, Visegrád

Kétnapos futófesztivál a terepfutás szerelmeseinek, ez a Salomon Ultra Trail. Különböző távok, különböző rajtidőpontok (még éjfélkor és éjjel két órakor is), különböző elnevezésű futamok. Nevezési díjak, feltételek, szintemelkedések, itinerek, frissítőpontok, regisztrációs lehetőségek mind egy helyen.

 

Futás

Június 4–5., szombat-vasárnap – Keszthely

Belvárosi futóverseny Pünkösdkor a 250 méteres távtól a 40 kilométeresig, kicsi és nagy gyerekeknek, kezdőknek, újrakezdőknek, sprintereknek és hosszútávfutóknak. Versenyközpont a Festetics-kastély kapujában, lezárt pálya a városközpontban.

 

Supozás

Június 4–6., szombat-hétfő – Mosoni-Duna

Pünkösdi SUP-túra középhaladóknak Rajkától Dunaszentpálig a Mosoni-Dunán. A napi táv mintegy 25 kilométer, ami 5-6 óra evezést jelent. Szállás kempingben, saját sátorban vagy panzióban. Részvételi díj 30 ezer forint, amely tartalmazza a felszerelések bérleti díját, az oktatást és a túravezetést. Jelentkezés és további információ a 30/341-8553-as telefonszámon vagy a sup@riversup.hu e-mail címen. Legalább három fő együttes jelentkezésekor csoportos kedvezmény!

 

Túrázás

Június 5., vasárnap – Mátrafüred

Mátrai tekergés júniusban. A gyalogos teljesítménytúrán a 6, 13, 25 vagy 35 kilométeres táv választható. Rajt 7 és 11 óra között Mátrafüreden a Béke út végében található parkolóban, célzárás 18 órakor. Minden egyéb részlet a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címről kapott válaszlevélben megtalálható. Előzetes e-mail regisztráció szükséges június 3-ig, a név és a választott táv megadásával.

 

Futás

Június 5., vasárnap – Visegrád

Visegrádi futónap a helyi sportpályán, 1, 5 vagy 10 kilométeres táv közül lehet választani. A helyszínen mindenkinek kötelező a regisztráció. A legrövidebb távra 4000, az öt kilométeresre 10 ezer, míg a leghosszabb távra 12 ezer forint a nevezési díj.

 

Supozás

Június 5., vasárnap – Szigetszentmiklós

SUP-túra Szigetszentmiklós nádasaiban. Találkozó 13 órakor, a pontos helyszínt e-mailben kapja meg a jelentkező, vízre szállás 13.30-kor. A túra nagyjából 3-4 órás, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 10 ezer, saját deszkával érkezőknek 4500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. A bérelhető SUP-deszkák száma tizenöt.

 

Túrázás

Június 7., kedd – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Lupa mellett. A rajt megközelítése: a Göncz Árpád Városközpont metrómegálló felől a 34-es, Rákospalota, Kossuth utca felől a 204-es, míg Újpalota, Szentmihályi út felől a 296-os busszal kell utazni Békásmegyer, Újmegyeri tér megállóig, onnan csak néhány lépés, a buszforduló mögött (Hadrianus utca–Királyok útja sarka). Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Túrázás

Június 8., szerda – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Csúcshegyre. A rajt megközelítése: az óbudai rendelőintézettől induló 260-as busszal a Citronella utca megállóig kell utazni, onnan visszafelé sétálni a Csillagánizs utca–Kocsis Sándor út sarkára. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Túrázás

Június 9., csütörtök – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Hajógyári-szigeten. A rajt megközelítése: Batthyány tér HÉV- és metrómegállótól a H5-ös (szentendrei) HÉV-vel a Filatorigát megállóig kell utazni, onnan az Audi közön és a K-hídon át lehet a rajt/cél helyszínére jutni. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Túrázás

Június 11., szombat – Oroszlány

B-kör teljesítménytúra 16 vagy 26 kilométeren. Rajt 7 és 8 óra között a Krajnyik András Sportcsarnok (Szent Borbála tér 2.) elől. Nevezési díj 2000 és 2500 forint, szintidő 6 és 8 óra, minden más fontos információ itt megtudható.

 

Futás

Június 11., szombat – Rostalló

Zemplén Kőkapu Trail 10, 22 vagy 44 kilométeren. Rajt a legrövidebb távra 11 órakor, de a félmaratonit 10.30-kor, míg a maratonit 9 órakor indítják. Minden fontosabb információ, nevezési feltételek, szintidők, versenykiírás és korcsoportok megtalálhatók az esemény weboldalán.

 

Túrázás

Június 11., szombat – Budapest

Teljesítménytúra Budapest tetején, a Normafa Park Látogatóközpontból (1121 Budapest, Eötvös u. 48.) indulva, 21 kilométeren 769 méteres szintemelkedéssel. Természetesen lehet rövidebb távra (7 km) is nevezni. A program ingyenes, frissítő- és ellenőrzőpontokról a szervezők gondoskodnak. A célban minden résztvevő egyedi Normafa-befutóplakettet, rétest és frissítőt kap. Regisztrációs felület itt. További információ a talalkozzunk@normafapark.hu e-mail címen vagy a 20/499-1111-es telefonszámon.

 

Túrázás

Június 11., szombat – Nemesvita

A Keszthelyi-hegység legbővizűbb forrását egy kevésbé ismert, de annál látványosabb úton is el lehet érni. Az útvonal érinti a Keszthelyi-hegység legszebb kilátópontját a Tapolcai-medence tanúhegyeire. Találkozóhely a Szent István-templomnál (8311 Nemesvita, Dózsa u. 5.), az útvonal: Nemesvita, templom–Szent Miklós-forrás–Vékony-cser–Nemesvita, templom; a táv nagyjából 13 kilométer, időtartama 6 óra, nehézsége közepes. Részvételi díj felnőtteknek 3000, gyerekeknek 1000 forint. További információ a 30/507–5706-os telefonszámon (Szentes Szilárd, geotúra-vezető) kapható.

 

Túrázás

Június 11., szombat – Szabadszállás

Nyári Strázsatúra kezdőknek, gyermekcsoportoknak, családoknak és időseknek, valamint munkahelyi kollektíváknak, kluboknak, civil szervezeteknek akár csapatépítő tréningként is. Rajt és cél a Szabaszállás mellett található erdei pihenőnél, a helyiek Tóth János-tanyaként ismerik. A túrázók 5, 10 és 15 kilométeres táv közül választhatnak. Fontosabb információk, nevezési feltételek, árak, étkezési lehetőségek itt megtalálhatók.

 

Futás

Június 11–12., szombat-vasárnap – Miskolc

Rendhagyó módon kétnapos lesz a jubileumi 30. Bükki Hegyi Maraton. A maratonisták és a félmaratonisták szombaton Lillafüredet, a Hámori-tavat, Ómassát, Bánkutat és Jávorkutat érintve bizonyíthatnak, rajt a Sanofi Aventis parkolójánál, cél a Királyasztalon található kőszínpadnál. Másnap délelőtt az utóbbi években megszokott, a Királyasztalon kijelölt versenyközpontból folytatódik az esemény, és a jól bevált 10.5 kilométeres erdei körön kismaratoni és félmaratoni párban versenyszámok közül lehet választani. A gyerekeknek egy 3.5 kilométeres futamot is rendeznek, de ezt a távot lehet túrázva is teljesíteni. További információ ezen a felületen.

 

Túrázás

Június 12., szombat – Vác

A túra első állomása Nógrád vára, ahonnan a Börzsöny lankái következnek, köztük a Lokó-pihenő. A nap második felében a hűs vizű Irma-forrást, a csörgedező Aranyoskutat is megismerhetik a résztvevők, illetve a célállomást, Szendehelyt. Az autóval érkezőknek találkozó a váci vasútállomáson 8.15-kor, míg a tömegközlekedéssel érkezőknek 9.20-kor a nógrádi vasútállomáson. A túra 15 kilométer hosszú, 420 méteres szintemelkedéssel. Részvételi díj 3500 forint. Részletek itt.

 

Supozás

Június 12., vasárnap – Esztergom

SUP-túra a történelmi Esztergomnál. Találkozó 13 órakor, a pontos helyszínt e-mailben kapja meg a jelentkező, vízre szállás 13.30-kor. A túra nagyjából 4-5 órás, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 10 ezer, saját deszkával érkezőknek 4500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. A bérelhető SUP-deszkák száma tizenöt.

 

Túrázás

Június 17., péntek – Nagykovácsi

Éjszakai túra 18 órai indulással Budaörs érintésével. A rajt megközelítése: a Széll Kálmán téri metrómegállótól induló 22-es, 22A-s, 222-es autóbuszokkal a Szépjuhászné, Gyermekvasút megállóig kell utazni, onnan néhány lépés az állomás épülete felé. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Mozgás Éjszakája

Június 17., péntek – Budapest

Sportoljon szabadon egy egész éjszakán át Budapest szívében, a felújított Városligetben és a Hősök terén. Az ikonikus helyszínen 25 sportágban próbálhatja ki és találhat rá arra, amelyben a legtöbb örömét leli. Különleges helyet foglal el a 2022-es Ötpróba Párizsba programsorozat naptárában a június 17-ei Mozgás Éjszakája, mivel több Ötpróbás sportágban is lehetőség lesz pontot szerezni egy éjszaka alatt, a GeoGo alkalmazás segítségével. Futás, túrázás, bringázás, görkorcsolyázás, de még evezés is! Idén is több mint 150 pontszerző esemény várja, hogy begyűjthesse a garantált ajándékokat, méghozzá kilenc különböző, egyedi, Magyarock-terméket.

 

Kerékpározás

Június 18., szombat – Kecskemét

Tour de Alföld jótékonysági teljesítménytúra. A nevezési díjból 1500 forint kerül az Alapítvány A Sportoló Fogyatékosokért részére. Rajt 6 órakor a kecskeméti Auchan-parkolóból, a táv 300 kilométer, a szintidő 18 óra, cél a Labirintus pizzériánál (Kéttemplom köz 2.), a nevezési díj 9000 forint. Részletes információ az esemény weboldalán található.

 

Futás

Június 18., szombat – Bábolna

A résztvevők három táv (5.25, 10.5, 21.1 km) közül választhatnak, de a félmaratoni táv váltóban is teljesíthető. A versenyközpontot a város központi részén, a strandfürdő előtt építik fel, a futókör érinti a lovardát és az arborétumot is. Létszámlimit 200 fő, nevezés itt lehetséges, minden egyéb információ pedig itt.

 

Akadálysport

Június 18., szombat – Szeged

Nyílt futam amatőr és hobbisportolóknak a Maty-érnél (Szeged, Szabadkai út113.), nevezési díj 8000 forint. A táb nagyjából öt kilométer, 20-25 akadállyal nehezítve. A helyszínen csak korlátozott számban és kizárólag készpénzben lehet nevezni, ezért érdemes átutalással az OCR STORM SE számlaszámára (MKB 10300002–13149583–00014900) elutalni a pénzt.

 

Túrázás

Június 18., szombat – Nagykovácsi

Kezdő túrázók számára is ajánlott program, 13 kilométeren, mindössze 384 méteres szintkülönbséggel. Indulás 10 órakor Nagykovácsiból, a Telki utcai parkolótól. Részvételi díj 3000 forint, jelentkezési határidő június 16., csütörtök, 17 óra. Részletek ezen a felületen.

 

Futás

Június 18., szombat – Nyáregyháza

Brutálfutás – A tervezett útvonal három, egymástól jól elkülöníthető szakaszra bontható; terepfutás, erdei pálya és akadálypálya – utóbbi a helyi motokrosszpálya lesz, talaja homokos és köves, de a szervezők tesznek róla, hogy ez változzon. A pálya 7 kilométer hosszú, és 36 akadály várja a résztvevőket, de rendeznek 2.3 kilométeres rövisfutamot is. A nap folyamán 10 órakor, illetve 11.10-kor, 12.20-kor és 13.30-kor indulnak futamok, de ezúttal döntőfutamot nem rendeznek. Minden információ a brutalfutas.hu weboldalon.

 

Akadálysport

Június 18., szombat – Bajót

Négy plusz egy kategóriában, amatőrök, csoportok, profik és szuperhősök, illetve gyerekek nevezhetnek a 8 kilométeres pályán, amelyen 28 akadály nehezíti a verseny teljesítését. A pályát Bajót külterületén, Szarkáspusztán alakították ki. Minden lényegese információ az esemény weboldalán megtalálható.

 

Túrázás

Június 19., vasárnap – Balatonfüred

A Balaton-felvidéki kéktúra legszintesebb és egyik leglátványosabb szakasza a Tamás-heggyel és a meredek Péter-heggyel. Az útvonal Csopakot érintve a Csákány-hegy és az utána lévő szőlőbirtokokkal folytatódik, majd Lovas érintésével érkezik meg Alsóörsre. Találkozó 8.20-kor a balatonfüredi buszpályaudvaron.

 

Futás

Június 19., vasárnap – Brennbergbánya

Terepfutás a Soproni-hegység emelkedőin, rajt a különböző távokra (1.5, 5.9, 10.7, 25.9 km) 9 óra és 10.30 között, de a három hosszabb távot túrázva is lehet teljesíteni. Rajt és cél Brennbergbánya főtére. További információk, nevezési feltétek és árak itt megtalálhatók.

 

Supozás

Június 22., szerda – Budapest

Napindító SUP-túra Budapesten keresztül. Találkozó 5 órakor a Római-parton, a Szent János utca és a Kossuth Lajos üdülőpart kereszteződésénél, vízre szállás 5.30-kor. A túra nagyjából 2.5 órás, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 8000, saját deszkával érkezőknek 3500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. Fontos, hogy a túra végpontja (Gellért tér) nem azonos a vízre szállási hellyel.

 

Túrázás

Június 24., péntek – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Széchenyi-hegyre. A rajt megközelítése: a Városmajor felől a Fogaskerekűvel a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállóig kell utazni, onnan 200 méter a zöld sáv túristaútvonalon, míg a Széll Kálmán téri metrómegállótól a 21, a 21A buszokkal a Normafa, Gyermekvasút megállóig, onnan a Hegyhát utat követve a Gyermekvasút sínjei mellett. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Úszás

Június 25., szombat – Balatonfűzfő

Öbölátúszás 3 és 9 kilométeren Balatonfűzfő és Balatonalmádi között. Egyéni indítás, nincs tömegrajt, a távot (3 km) akár háromszor is meg lehet tenni. Figyelem! Versenyközpont Balatonalmádiban a Budatava strandon lesz, a szervezők innen szállítják a részvevőket a balatonfűzfői starthoz. Regisztráció és versenykiírás az esemény hivatalos honlapján.

 

Túrázás

Június 25., szombat – Nagybörzsöny

Triton trail a Börzsönyben. A résztvevők 23 vagy 63 kilométer közül választhatnak, de utóbbi távot háromfős csapatban is megtehetik. Nevezési feltételek, időpontok, létszámlimitek, egyéb információk a triton hivatalos honlapján.

 

Futás

Június 25., szombat – Edelény

Idén már a 4. Edelényi Kastélysziget Körök futóversenyt rendezik meg. Minden nevezési díjból az Edelényi Futók Egyesülete 500 forintot átad a Magyarországi Légimentésért Alapítvány részére. Helyszíni nevezés korlátozott számban lehetséges. A versenyzők összlétszámát 400 főben maximalizálták. Minden lényeges információ itt megtalálható.

 

Kerékpározás

Június 25., szombat – Mezőkövesd

Bükki Csillagok kerékpáros vezetett túra. Gyülekező 20 órától a mezőkövesdi Zsóry fürdő parkolójában, közös rajt 21 órakor, a táv 60 kilométer, végig aszfalton. Kötelező felszerelés: megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpár, tökéletes világítás előre és hátra a kerékpárra. Ajánlott felszerelés: bukósisak, rovar elleni védőszemüveg, rovar- és szúnyogriasztó. Nevezési díj 3000 forint, kötelező regisztráció június 23-ig a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre a túra és az induló nevének megadásával.

 

Futás

Június 25., szombat – Győr

Idén már a 20. Büchl félmaratoni versenyt rendezik meg, ezúttal éjszakába nyúlóan. Versenyközpont a Tulipános Általános Iskolánál (9026 Győr, Rónay J. utca 4.), a nevezők 7 és 21 kilométer közül választhatnak, de utóbbi háromfős váltóban is teljesíthetik, sőt 7 kilométeren rendeznek Nordic Walkin-futamot is. Részvételi feltételek a gyorisport.hu weboldalon.

 

Futás

Június 26., vasárnap – Ócsa

Radics József emlékére rendezik meg az Ócsai Pincesor futást, immár hatodik alkalommal. A terepfutás kedvelői 10 órakor rajtolnak az Öreghegyi Pincesortól, a pálya hossza 4 kilométer, tiszta homok, föld, kavics és fű. Nevezési korlát 150 fő, nevezés díj 2000 forint. Részletek itt.

 

Supozás

Június 26., vasárnap – Sukoró

Naplementébe nyúló SUP-túra a Velencei-tó nádasaiban. Találkozó 14.30-kor a sukorói szabadstrandon, vízre szállás 15 órakor. A túra nagyjából 4.5 órás, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 10 ezer, saját deszkával érkezőknek 4500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.