Villámcsapás végzett a szörfözővel

Mindössze 22 esztendős volt a salvadori hullámlovas, Katherine Díaz, aki hazájában éppen egy strandon edzett a minap, amikor a vízben halálos kimenetelű baleset érte.

Huszonkét éves korában elhunyt Katherine Díaz, salvadori hullámlovas, akit edzés közben ért villámcsapás – írja többek között a Magyar Távirati Iroda is.
A helyi sajtó beszámolója alapján a hölgy március 19-én, pénteken a fővárostól, San Salvadortól délre, az El Tunco strandon edzett, amikor nem sokkal vízbe lépését követően halálos kimenetelű villámcsapás érte.

 

Fotó: Katherine Díaz/Instagram

 

Vasárnapi búcsúztatásán koporsója mellé nemcsak virágok és koszorúk kerültek, hanem szörfdeszkája és az őt sportolás közben ábrázoló fotók is. A spanyol As című lap szemtanúkat idézve közölte, az edzés elején még tiszta volt az ég, az időjárás rendkívül hirtelen változott meg, de az előre nem látható vihar nem tűnt túl nagy intenzitásúnak.

Díaz kilencéves kora óta szörfözött, és az olimpiai kvalifikációs versenyre készült, amelyet hazájában rendeznek meg május 29. és június 6. között.

A tavalyról erre az évre halasztott tokiói olimpia műsorán először szerepel a hullámlovaglás.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.