A svájci Alpok 494 méteres függőhídja

Átkelni a svájci Randa község környékén található Charles Kuonen gyalogos függőhídon igazi bátorságpróba – 85 méterrel a föld felett kell csaknem 500 métert sétálni, miközben fúj a szél, és inog a híd.

Amikor 2017-ben a svájci Alpokban található Randa község mellett átadták a Charles Kuonen gyalogos függőhidat, a világ leghosszabb ilyen hídjaként hivatkozhattak rá. Azóta a címet „elbitorolta” a portugál 516 Arouca, és a Charles Kounen már „csak” a harmadik a sorban, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes ellátogatni oda. Sőt, akik a svájci Grächen és Zermatt közötti 40 kilométer hosszú Europaweg túrát teljesítik, át is kell haladniuk rajta. Hogy mitől olyan különleges a függőhíd?

A legfontosabb adatok: 494 méter hosszú, 65 centiméter széles és 85 méter magasan halad.

Ha mindez nem lenne elég, hozzá kell tenni, hogy átkelés közben a svájci Alpok gyönyörű panorámáját csodálhatjuk meg, ráadásul a híd alja sem tömör, így a lábunk alatti mélységet is érzékelhetjük. A hídon a forgalom mindkét irányban haladhat, így találkozáskor kissé szűkös helyen kell elengedni a másikat, ha erősebben fúj a szél, akkor pedig azt a híd kilengésén is érezni.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.