Izgalmas filmek a túrázásról

Ha szeretnénk egy jó kirándulással kapcsolatos mozit nézni, van miből válogatnunk. Szinte a világ bármely tájára ellátogathatunk, és híres hosszútávú túrákat „teljesíthetünk” otthonunk kényelméből.

Habár a túrázást a koronavírus-járvány alatt hozott hatósági intézkedések nem tiltják, néha jobban esik a kanapén kényelmesen elhelyezkedve filmet nézni. Annak érdekében, hogy a két kikapcsolódási formát vegyíteni lehessen, az alábbiakban néhány túrázás témájú filmet ajánlunk.

Vadon (Wild)

A Reese Witherspoon főszereplésével készült filmben a színésznő által alakított Cheryl úgy érzi, mindent elveszített. Bár életében nem kirándult, hirtelen ötlettől vezérelve elindul a Pacific Crest Trail teljesítésére. Átkel a Mojave-sivatagon, megmássza a Sierra Nevadát, végiggyalogol Kalifornián és Oregonon, kibírja a havat és a forróságot. Menet közben a régi, elrontott élete szereplői kísértik. A film megtörtént eseményt dolgoz fel.

A Walk in the Woods

Az amerikai kalandfilm szereposztása parádés, Robert Redford, Nick Nolte és Emma Thompson is feltűnik benne. A történet szerint Bill Bryson húsz év angliai tartózkodás után visszatér az Egyesült Államokba, és annak érdekében, hogy visszaszokjon szülőföldjére, barátjával elindul az Appalachian Trail teljesítésére.

Tracks

A Vadonhoz hasonlóan ez is könyvadaptáció. Egy fiatal nőről, Robyn Davidsonról szól, aki Ausztrália sivatagos vidékén gyalogol 1700 kilométert négy teve, és kutyája társaságában.

Vándorút (The Way)

A főszereplő Tom fia az El Camino de Santiagón, más néven Szent Jakab zarándokúton veszítette életét a Pireneusokban. A kaliforniai orvos Franciaországba utazik a maradványaiért, s hogy elintézze a formaságokat. Ám ahelyett, hogy ezután hazatérne, inkább beteljesíti fia vágyát, és végigjárja a zarándokutat. Közben a világ minden részéből érkező túrázókkal találkozik, akik a saját problémáikra, életük értelmére keresik a választ.

Út a vadonba (Into the Wild)

Christopher McCandless most diplomázott, ígéretes jövő előtt áll, de a biztos pálya helyett az ismeretlent választja és kalandot keresve nekivág Amerikának. Útja a dél-dakotai búzamezőktől a Colorado folyó zuhatagain és egy kaliforniai neohippi kolónián át egészen Alaszka áhított, ám veszélyes vadonjáig vezet. Eközben olyan érdekes emberekkel találkozik, akik döntő hatással vannak a gondolkodására és akik életét ő is megváltoztatja. Igaz történet alapján.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.