Elszállították a „halálos” alaszkai buszt

Az „Út a vadonba” című könyvből és filmből ismert ikonikus járműhöz hosszú évek óta zarándokoltak a turisták, de annyiszor bajba kerültek az út során, hogy a hatóságok jobbnak látták, ha intézkednek.

Oldalunkon is írtunk már arról az alaszkai buszról, amelyet az Út a vadonba című, 2007-ben a mozikba kerülő film tett népszerűvé. A film és az alapjául szolgáló könyv Chris McCandless tragikus sorsát meséli el, aki nyugodt életét feladva 1992-ben vágott neki a vadonnak, útja során elért az eredetileg vadászok menedékhelyének odatelepített buszhoz, ami később a sírhelye lett, mivel a kietlen környéken éhen halt.

A busz azóta ott állt, és rengeteg túrázó kereste meg, annak ellenére is, hogy a környék kifejezetten veszélyes, többen kértek mentést vagy lelték már halálukat az odafelé vezető úton. A veszélyre hiába figyelmeztető hatóságoknál betelt a pohár,

csütörtök délután az alaszkai nemzeti gárda UH-60 Black Hawk helikopterével magasba emelte és elszállította a rozsdás zöld-fehér buszt.

Amikor még az alaszkai erdő közepén állt a busz, sokan indultak el, hogy megtalálják

A nytimes.com információi szerint az illetékesek megtisztították a környéket, lyukakat vájtak a busz tetejébe és padlólemezébe, majd miután erős sodronykötelekkel rögzítették, felemelték a járművet. A „Magic Bus” új tartózkodási helyét nagyjából huszonöt mérfölddel arrébb, Healy település közelében jelölték ki. Az illetékesek egyelőre nem döntötték el, mi legyen a busz sorsa, valószínűleg továbbra is elérhetővé teszik az érdeklődőknek, de jóval könnyebben megközelíthető helyen.

„Habár elszomorított a hír, teljesen megértem a hatóságok döntését – nyilatkozta Carine McCandless, Chris fiatalabb húga. – Tudom, hogy az alaszkai hatóságot jó szándék vezérelte, gátat szeretnének szabni a további baleseteknek. A busz egyébként sem Chrishez tartozott, még ha lakott is benne, és ott töltötte utolsó napjait. Úgy gondolom, azok, akik követték az útját, szintén nem a busz miatt tették, megvoltak rá a személyes okaik.”

Nyitókép: aviation24.be

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.