A „halálos” buszt kereste, folyóba fulladt

EZT ÍRTUK 2019-ben! Az Út a vadonba című film hatására indult túrázni férjével egy 24 esztendős nő Alaszkában, de nem érte el célját, mert mielőtt megtalálta volna a járművet, elmerült a Teklanika folyóban.

Jon Krakauer tollából 1996-ban jelent meg az „Út a vadonba” című könyv, amely ugyanezzel a címmel 2007-ben filmes feldolgozást is kapott. A mű Chris McCandless tragikus történetét meséli el. A fiatal férfi, miután 1990-ben lediplomázott, szétosztotta minden vagyonát, és teljesen új életet kezdett. Stoppal beutazta Észak-Amerikát, miközben embert próbáló élményeket keresett. Egy zsák rizzsel, egy puskával és kedvenc könyveivel felszerelkezve 1992-ben vágott neki az alaszkai vadonnak, hogy megpróbáljon önállóan élni.

Hónapok elteltével vadászok bukkantak rá a holttestére egy elhagyatott, Fairbanks Bus 142 típusú buszban. A hivatalos jegyzőkönyv szerint halálra éhezett.

Miután Chris McCandless története könyvben és filmben is megjelent, sokan vették fejükbe, hogy megkeresik a vadonban hagyott buszt. Egy svájci túrázó, Claire Ackermann 2010-ben fulladt vízbe, miközben megpróbált átkelni a Teklanika folyón. Három évvel később három német turista járt majdnem hasonlóan, de még idejében segítséget hívtak, és kimentették őket a sebes folyású vízből. A közeli Denali National Park dolgozói szerint rengetegen kerülnek bajba, amikor felkészületlenül vágnak neki a vadonnak.

Így tett most júliusban egy 24 éves fehérorosz nő, Veramika Maikamava is, aki férjével együtt kelt útra a híres buszhoz. Amikor azonban belegázoltak a Teklanika folyóba, a frissen házasodott Veramika fogást vesztett az átkelést segítő kötélen, és a vízbe esett. Mivel a folyó egy korábbi esőzés miatt a szokásosnál is duzzadtabb, gyorsabb folyású volt, nem lehetett kimenteni. Holttestére a férje talált rá 30 méterrel lejjebb, ő értesítette a hatóságokat.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.