Megbotlott a túrabotban, a halálba zuhant

A feleségével túrázott Franciaországban egy 53 éves holland férfi, amikor az útvonal legmeredekebb szakaszán megbotlott, és száz métert zuhant. A mentők már csak az élettelen testét találták meg.

Sentier des Roches kedvelt hely a túrázók körében. A meredek és felettébb látványos francia túraútvonalat az 1910-es években építették ki, lépcsőket és pallókat is építettek a könnyebb haladás érdekében. Azt, hogy mennyire veszélyes végigjárni, jól mutatja, hogy télen tilos a túrázás, a meredek hegyoldalon ugyanis nagyon könnyen meg lehet csúszni. A legtöbb helyen vannak korlátok, ám elég egy rossz mozdulat, hogy megtörténjen a baj.

Napokkal ezelőtt egy 53 éves holland férfi a túrabotjában botlott el, és zuhant a mélybe.

Az esetről a netherlandsnewslive.com számolt be, a híradás szerint a férfi feleségével együtt túrázott, amikor megtörtént a baj. A mentőcsapatok helikopterrel indultak a segítségére, mire megtalálták a százméteres szakadékba zuhant testet, már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Franciaország egyik legveszélyesebb túraszakaszán évente legalább egy halálos baleset történik, az útvonalat bemutató videót látva ezen nem is lehet csodálkozni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.