Még lehet nevezni az öbölátúszásra!

Összesen ezer indulót várnak a szervezők a Balatonfűzfő és Balatonalmádi között szombaton megrendezendő eseményre.

Szombaton rendezik meg a balatoni öbölátúszást, amelyen több száz amatőr és profi veselkedik neki a Balatonfűzfő és Balatonalmádi közötti három, illetve kilenc kilométeres távnak. Az úszókat húsz vitorlás és tizenöt mentőhajó kíséri majd. Az esemény az Open Water Tournament (OWT) nyílt vízi úszóbajnokság első fordulója is egyben.

Összesen ezer indulót várnak, és Mezős Balázs főszervező hangsúlyozta, hogy még van hely, ha valaki szeretne nevezni.

„Még van lehetőség nevezni, mindenkit szeretettel várunk – mondta a Csupasportnak Mezős Balázs. Kiss Gergő olimpiai bajnok vízilabdázó szintén az indulók között van, de később, a paksi versenyen Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó is csatlakozik az úszókhoz.

Fontos, hogy nyílegyenes pályák lesznek, egyből úszómagasságban lesz a rajt, és nem tömegrajt lesz, hanem tíz-tizenöt másodperces különbséggel indítjuk a versenyzőket”.

Az öbölátúszásoknak nagy hagyománya van a Balatonon, azonban a kiváló szélviszonyok miatt a vízisportoknak kedvező fűzfői öbölben már tíz éve nem versenyeztek az úszás szerelmesei. Idén az OWT részeként mindez megváltozik.

A három kilométeres távra mintegy nyolcszáz, a még keményebb kilenc kilométeres távra több mint száz jelentkezőt várnak.

Az úszófolyosót hatvan darab bója szegélyezi majd és ötszáz méterenként iránymutató tábla is segíti a tájékozódást. Az úszók reggel nyolc órától a Budatava Strandon gyülekeznek, innen buszok szállítják át őket a Zagykazetta Szörf Beachre a starthoz

„Az OWT feladatának tekinti, hogy összekapcsolja a turizmust és a sportot: július tizenhetedikén Paksra, augusztus huszonegyedikén pedig Gyékényesre látogathatnak el velünk az úszók és próbálhatják ki a vadvizek különböző formáit” tette hozzá a hivatalos közleményben Mezős Balázs alapító, főszervező.

(Borítókép: Földi Imre/Nemzeti Sport)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.