Hideg víz, torokfájás, lapát

A Balaton-átúszás előtt nem sokkal mintha minden összeesküdött volna az ellen, hogy rajthoz állhassak. Aztán kaptam egy hét haladékot!

A nagy megméretések előtt mindig van egy időszak, amikor az emberben egyszer csak tudatosul, mire vállalkozott, és megpróbál mindenféle kifogásokat gyártani, hogy miért ne kelljen rajthoz állnia. A Balaton-átúszás tekintetében nálam június 27-én jött el, mindjárt sorolom is az érveket, amelyek azt sugallták, hogy semmi értelme vízbe szállnom.

Először is, hideg lesz a víz. Az előrejelzések szerint legfeljebb 21-22 fokos, ami számomra egyenértékű azzal, mintha jeges fürdőbe csobbannék. Ami egy mártózás erejéig nem is lenne probléma, de két-három órás folyamatos ott tartózkodás esetén már egyáltalán nem nekem való. Hogy miért?

Kiskoromtól gyűlölöm a hideg vizet. Szüleim a megmondhatói, hogy minden vízparti nyaralás alkalmával, amikor tesóim már vígan lubickoltak, én fél órát locsolgattam magam, és tűrtem a cukkolásaikat, mire bele mertem merülni. Az, hogy jelenleg 26-27 fokos medencében készülök és úszom rendszeresen, számomra elmondhatatlan fejlődés. De hogy ennél is 5-6 fokkal hidegebb vízbe merészkedjek… Az teljességgel ki van zárva!

Másodszor, fáj a torkom. Kedden, amikor legutóbb úsztam, már éreztem, hogy valami nem teljesen oké. Azóta annyi történt, hogy elkezdett égni a szájpadlásom, én meg nagy ütemben tolom befele a C-vitamintól kezdve a különböző torokfertőtlenítő tablettákig mindent. Tapasztalataim alapján az ilyen betegségek nem igazán szoktak 1-2 nap alatt elmúlni, a 2-3 órás jeges fürdő pedig kifejezetten hátráltatja a gyógyulást. Hiányzik nekem két hét betegállomány? Na, ugye!

Harmadszor, június 30. a lehető legrosszabb időpont. Előző nap éjszakáig dolgozom a munkahelyemen, másnap, azaz a Balaton-átúszás napján pedig kora délutántól ismét. A kettő között kellene levezényelni az „alvás–Budapestről leutazás Révfülöpre–úszás–Balatonfüredről visszajutás Révfülöpre–Budapestre visszautazás” folyamatot, ami mindennek nevezhető, csak ideálisnak nem. Biztos szükségem van nekem erre az átúszásra ahelyett, hogy az esti meló után otthon kényelmesen kipihenném magam?

Miközben mindezen filozofáltam, kaptam az információt, hogy egy héttel elhalasztották az átúszást. Ez jó hír, hiszen ennyivel is több időm marad felkészülni, ráadásul a háromból két probléma (torokfájás, hideg víz) remélhetőleg addigra már nem lesz aktuális. Viszont így, hogy már semmi sem ment meg attól, hogy rajthoz álljak, ideje rátenni egy lapáttal a felkészülésre!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Bravúrosan visszajött a mélypontról, ismét bronzérmet szerzett Kaliforniában
Létrás átkelés a 700 méter mély szakadék felett
Magyar virtus: finoman eldobott böltetőpálca
Borissza Johanna immár az országútra koncentrál, s bizakodó a jövőre nézve
Majthényi Szabolcs az olimpiai esélyekről és a balatonföldvári szörfvébéről

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.