Karácsonytól lehet síelni Ausztriában!

Teljesült a sportszeretők kívánsága, mert az enyhítésnek köszönhetően december 24-től megnyithatnak az osztrák sípályák, a vendéglátó egységek pedig január 6-tól üzemelhetnek ismét.

Fellélegezhetnek a síelés szerelmesei, az osztrák síterepek ugyanis december 24-én megnyithatnak. Sebastian Kurz kancellár szerdán a bécsi kancellári hivatalban tartott sajtóértekezletet, amelyen – a várakozásoknak megfelelően – részletesen ismertette, mely korlátozásokon enyhítenek.

Kiderült többek között, hogy december 7-től az iskolák, valamint az üzletek – bizonyos feltételek mellett – újra kinyithatnak, éjszaka viszont kijárási korlátozás van érvényben. Sebastian Kurz kitért a szabadtéri sportokra is.

December 24-től – ahogyan az üzemeltetők szerették volna – megengedett a síelés, a korcsolyázás és a sífutás is, vagyis a sífelvonók még karácsony előtt elindulhatnak.

Más a helyzet a beltéri és kontaktsportokkal, ezek továbbra is tiltólistán maradnak a koronavírus-fertőzés miatt.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a szállodák és vendéglátó egységek csak jövőre, január 6-án kezdhetnek üzemelni. Márpedig ez – a Kronen Zeitung beszámolója szerint – kezdetben kedvezőtlen hatással lehet a turizmusra és a síszezonra.

 

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy mivel Ausztriában a napi megbetegedések száma nem olyan mértékben csökkent, mint a legutóbbi szigorításoktól remélték, a kormányzat csak óvatosan lazítana a korlátozásokon. A bécsi székhelyű Kronen Zeitung úgy értesült, szerdán az iskolák és az üzletek újranyitását jelentik be, és várhatóan a sípályák is megnyithatnak.

A minap még úgy tetszett, az idén semmi sem lesz a síszezonból, sőt a tartományi hatóságok szakmai képviselője online petíciót nyújtott be az osztrák gazdasági kamarához, mert sokáig nem lehetett tudni, hogy a korlátozások várható lazítása érinti-e a sípályákat.

Fotók: shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.