Síelés

Síelés
A tizenhetedik életévét épphogy betöltő Kelly Sildaru Észtország egyik legnépszerűbb, legtehetségesebb sportolója, őt azonban nem részegítette meg a siker.
Extrém sportok – videó
Kílian Jornet nem nyugszik. A spanyol ultrafutó és hegymászó tavaly februárban lesízett Európa legmagasabb függőleges sziklafaláról, két hete pedig – ugyancsak Norvégiában – megdöntött egy furcsa rekordot.
Síelés
Húsz és harminc kilométeren túrázni, a Nagy-Hideg-hegyen síelni lehet vasárnap a Magyarországi Kárpát Egyesület szervezésében sorra kerülő erőpróbán. Sífutóverseny is lesz!
ALPESI SÍ
Mikaela Shiffrin tudatos döntéssel síkabátban pózolt egy divatlapnak, amely a száz legszexibb nő közé választotta. Az olimpiai bajnok alpesi síző azt akarta elérni ezzel, hogy a sportteljesítménye alapján ítéljék meg, ne a külseje miatt.
Extrém sportok
Az élet túl rövid ahhoz, hogy őrültségek nélkül teljen el… Sokakban buzog ez a szemlélet télen, s meg is találják a módját, hogy kiéljék a veszélyes sportok iránti vonzalmukat. Nézzük is meg őket, a teljesség igénye nélkül.
SNOWBOARD
Gyarmati Panka, a legeredményesebb magyar snowboardos visszatért súlyos sérülése után, de tudja, amit egyszer megműtöttek, az már sosem lesz olyan, mint előtte.
SÍELÉS
Kis felmelegedést követően hidegfront érkezik az országba, és hó is várható. Cikkünk azonban nem időjárás-jelentés, hanem körkép, hogy az ország 12 síterepén mi is a helyzet, érdemes-e sílécet pakolni és csatolni a napokban.
Síelés
Hogy mitől mű egy lesiklás, és miért is nem olyan „hatalmas” egy szuper óriás-műlesiklás? A szakágak között, bizony, könnyű elveszni. Kis segítség azoknak, akik nemcsak űzik, hanem nézik is a síelést.
SÍSPORT
Kontaktlencse, dioptrizált síszemüveg vagy egyszerűen nagyobb méretű síszemüveg, amely alá befér az optikai szemüveg – megnéztük, milyen megoldások közül választhatnak a szemüveges síelők.
Sportágválasztó
Január 19-én ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Téli Sportágválasztó, amelyen több mint húsz téli mozgásformával ismerkedhetnek meg a fiatalok és a felnőttek.
Téli sportok
Még kapható az újságosoknál 100 oldalas Síelés 2018–2019 kiadványunk, amelyben írtunk a síelésről mint zsírégető sportról is. A magazinban megjelent cikkből közlünk most részletet.
Síelés
Akkor sem kell nélkülözni a telefonunkat, ha síelésre készülünk. Síelés 2018–2019 magazinunkban a legjobb alkalmazásokat is bemutatjuk, a 100 oldalas kiadvány kapható az újságárusoknál!
Síelés
Bár nem vagyunk alpesi nemzet, és sípályánk is csak tucatnyi van, a síelés nálunk is rendkívül népszerű. Már csak azért is érdemes körüljárni a legnagyobb potenciális veszélyforrást: mit tehetünk a lavina ellen?
SÍFUTÁS
Amatőrként is megtanulható a sífutás, s bár itthon szinte nincs megfelelő pálya, az alapokkal meg lehet ismerkedni. A lehetőségekről Bozsik Anna, a Bozsik Sífutóiskola vezetője beszélt.
SÍELÉS
A síterepek 10 pontja. Akár így is nevezhetjük a sí KRESZ-t, ami legalább annyira fontos, mint a megfelelő biztosítás. Mindkettőre érdemes időt és pénzt szánni.
SÍELÉS
Ausztria, Olaszország, Svájc és Franciaország a legjobb és leghosszabb pályarendszerekkel rendelkezik, s bár némelyik nem olcsó, összeállításunkból kiderül, miért annyira vonzók.
SÍFUTÁS
Hét nap, nagyjából 330 kilométer – nem mindennapi kalandban lehet része, aki 2019 februárjában egy héten belül keresztül-kasul átszelné délnyugati szomszédunk káprázatos tájait.
Új magazin
Megjelent a Csupasport símagazinja, az újságosoknál megvásárolható kiadvány a 2018–2019-es szezon újdonságaira fókuszál: fejlesztések, pályák, gyógyulás, felszerelések.
Síelés
Mivel a Kékestetőn már szánkózni is lehet, nem túlzás azt állítani, hogy beköszöntött a síszezon, ennek kezdetén pedig érdemes összegyűjteni néhány nem is apróságot, amelyre érdemes odafigyelni a síelés során. A szakértő segít.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.