Karintia: induljon a kaland!

Az Alpok vonulatainak napsütötte délvidékén számtalan lehetőség várja a kikapcsolódni, feltöltődni vagy épp kirándulni vágyókat.

Ausztria napfényes délvidékén a hatalmas, háromezres hegycsúcsoktól egészen a szelíd dombocskákig terjed a kínálat. A csúcsokról olyan vidékre tekinthetünk le, amely az Alpok-Adria térség kulturális sokszínűségével dicsekedhet. A régió büszke lehet továbbá a lakosaira is, akik mindig vidámak, nyíltak, derű és életöröm jellemzi mindennapjaikat.

VARÁZSLATOS PILLANATOK
Hallott már a Karintiában átélt „varázslatos pillanatokról”? Ezek vezetett, fél- vagy egésznapos különleges túrák érintetlen, gyakran misztikus helyeken, hegyek és tavak ölelésében. A régió növény- és állatvilágát bemutató kirándulásokat jelentős helyismerettel rendelkező, képzett túravezetők vezetik. A kínálat a kőszáli kecskékhez vezető hótalpas túráktól a Weissensee természetvédelmi területén tett felfedezőtúrákig terjed. Néha érdemes elhagyni a komfortzónát és kipróbálni egy új sportágat, amire nincs is jobb időszak, mint az üdülés. Gyerünk hát, induljon a kaland! A jég két különleges kalandot is tartogat a vendégeknek: a jégbúvárkodást a Weissensee-nél, és a jégfalmászást például a Nassfelden vagy a Hohe Tauern Nemzeti Parkban lévő Heiligenblutban. Nassfelden mindenki kipróbálhatja a snowbike-ot, a hammerhead szánkót, a snowtrike-ot vagy bobszánkót. A snowbike Bad Kleinkirchheimben, a Weissenseenél és a Dreiländereck síterepen is űzhető.

A MINDENNAPOKBAN ÉLŐ HAGYOMÁNYOK
Karintia-szerte számos lehetőség kínálkozik arra, hogy a városok mellett a tavaknál vagy a hegyekben hangolódjunk a karácsonyra. Ezek közül kiemelkedő a Katschbergi adventi útvonal, amely a hagyományokat helyezi előtérbe, továbbá Bad Kleinkirchheimben az alpesi termáladvent, ahol kézműves termékek, zenei előadások, valamint kulináris finomságok várják a vendégeket. A romantikus lelkűeknek a felhők feletti advent ajánlott a Pyramidenkogelen, illetve a Millstatti-tavon úszó Kap 4613-on. A hagyományőrzők naptárjában kitüntetett helyük van gegendtal-völgyi harangozóknak és a csillagéneklésnek Heiligenblutban, amely 2010 óta az UNESCO szellemi világörökséghez tartozik.

Bővebb információ: www.karintia.com

Kulcs a kínálathoz
A téli Karintia-kártya népszerűsége töretlen. A különleges üdülőkártya amolyan univerzális kulcsként szolgál, legyen szó a hófödte hegycsúcsok meghódításáról vagy a hóborította téli tájon tett hótalpas kirándulásról. A kínálat a Pyramidenkogel kilátóból nyíló impozáns panorámától a karintiai múzeumok kulturális kínálatán át a számtalan hegyi felvonó használatáig terjed.

(x)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.