Karintia várja a síelőket!

Egy hét múlva nyitnak az osztrák sípályák, javában zajlanak az előkészületek, a karintiai vendéglátók például a biztonságos téli időtöltés érdekében számos intézkedést vezetnek be.

A koronavírus-járvány elleni harc újabb szakaszába léptek az osztrákok, akik december 7-től enyhítettek a korlátozásokon. A Csupasporton beszámoltunk róla, hogy nyugati szomszédunk újra engedélyezi a szabadtéri egyéni sportolást, a sípályák pedig december 24-én nyitnak meg. Közben a karintiai vendéglátók a biztonságos téli időtöltés érdekében számos intézkedést vezetnek be, amelyeket folyamatosan az éppen aktuális előírásokhoz igazítanak. Erről további információkat a visitcarinthia.at/information/ oldalon olvashat.

 

SÍELÉS: MINDENKINEK VALAMI

Karintiában a kezdőktől és újrakezdőktől a profi síelőkig mindenki megtalálhatja a magának valót. A változatosságot harmincegy karintiai és kelet-tiroli síterep garantálja, ezek mindegyikét a „TopSkiPass” síbérlettel élvezhetjük. A felejthetetlen élményről összesen 800 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípálya gondoskodik. Ezek részben háromezres hegycsúcsok között, részben szelídebb hegyoldalakon és gyermekbarát lejtőkön vannak. Több síterepen buckapályák és félcsövek, illetve mély hóval borított hegyoldalak várják a freeride szerelmeseit, a kezdőket pedig tapasztalt és képzett oktatók segítik.

 

 

 

MAJD A SÍPÁLYAKOMORNYIK…

A sípályakomornyikok – akik az idén ünneplik „fennállásuk” 20. évfordulóját – a Turracher Höhén mindennap azon fáradoznak, hogy különleges pillanatokat szerezzenek a vendégeknek. Apró figyelmességekkel kedveskednek a síelőknek: zsebkendővel, naptejjel, édességgel, proseccóval vagy márciustól fagylalttal kínálják az üdülővendégeket. A többi síterepen is számtalan különleges szolgáltatás várja a vendégeket, amelyek még kényelmesebbé és élvezetesebbé teszik a sípályán töltött időt.

 

TÚRÁZÁS A SÍVIDÉKEK KÖZÖTT

A sítúrázás reneszánszát éli. Karintia sítúrákat bemutató honlapján több mint 160 hivatalos túra található. Különleges a Nockberge Trail, amely egy öt síterepet – a Katschberget, az Innerkremset, a Turracher Höhét, a Falkertet és a Bad Kleinkirchheim/St. Oswald területet – összekötő túraútvonal. Elsősorban olyanoknak ajánlott, akik kényelmes, de gyakorlott és jó erőnlétnek örvendő túrázók, ugyanakkor kerülik a magashegyi szakaszokat.

 

Kulcs a kínálathoz

A téli Karintia-kártya különleges üdülőkártya, amely univerzális kulcsként szolgál, legyen szó a hófödte hegycsúcsok meghódításáról vagy a hóborította téli tájon tett hótalpas kirándulásról. A kínálat a Pyramidenkogel kilátóból nyíló impozáns panorámától a karintiai múzeumok kulturális kínálatán át a számtalan hegyi felvonó használatáig terjed. A téli Karintia-kártya 31 eurótól, vagyis csaknem 11 500 forinttól vásárolható meg. További információk: kaerntencard.at

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.