Tévétorna minden korosztálynak

Az osztrák közszolgálati televízió, az ORF napi rendszerességgel megmozgatná a lakosságot, s elindította sportprogramját, amely fiatalnak és idősnek egyaránt hasznos.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel! Ez a kis torna néhány percen át, ne tessék félni, senkinek sem árt.”

Ugye, ismerős?

Talán sokan emlékeznek az egykori Tévétorna bevezető dalának szövegére. A nyolcvanas években rengetegen mozogtak serényen a tévé képernyője előtt Müller Kati és Bérczi István tornászok ösztönzésére. Ez volt annak idején a Magyar Televízió egyik legnézettebb adása.

 

 

Most, hogy a koronavírus-járvány felforgatta nyugati szomszédunk, Ausztria életét is, az osztrák közszolgálati csatorna (ORF) hasonló, napi rendszerességű műsort indított. Ne feledjük, az országban, ahol mindig pezsgő volt a szabadidősport-élet, ahol fiatal és idős egyaránt híve a rendszeres testmozgásnak, ugyancsak négy fal közé kényszerültek a lakosok.

Az ORF Sport+ csatorna (amely szinte olyan, mint itthon az M4 Sport) március 23-án indította útjára műsorát azoknak, akik a tévé segítségével igyekeznek formában tartani magukat. A Wir bewegen Österreich, vagyis a Megmozgatjuk Ausztriát című program hétfőtől péntekig reggel kilenctől várja a tornázni vágyókat, az adást 11 órától a korán kelők kedvéért megismétlik.

A műsorban többek között élsportolók mutatják meg, hogyan lehet odahaza vagy a kertben néhány eszköz segítségével változatos erősítő gyakorlatokat végezni. Emellett a készítők ösztönzik a nézőket, hogy bátran küldjék el otthoni felvételeiket, hátha többen kedvet kapnak az otthoni testmozgáshoz.

A sorozat eddigi adásait a világhálón is meg lehet nézni, a területi korlátozás miatt ugyanakkor idehaza csak VPN-kapcsolattal élvezhetjük a rövid videókat.

Nem lenne egyébként ördögtől való gondolat idehaza újraindítani a Tévétornát, mert bár az interneten már rengeteg hasonló videó elérhető, az idősebb korosztály tagjai napjainkban is elsősorban a televízió előtt ülve igyekeznek kikapcsolódni.

Így legalább mozoghatnának kicsit a Maradj otthon! mozgalom jegyében.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.