A pályacsúcsot más is megdöntheti

Cseke Lilla, a Balaton Szupermaraton kétszeres győztese kihagyja a március 5–8. között sorra kerülő eseményt, mert nem illeszkedik a versenynaptárába, így más is megfuthatja a legjobb időt.

Cseke Lilla tavalyi sikere több szempontból is különleges volt a Balaton Szupermaratonon. Egyrészt a nőknél ő a második, aki győztesként meg is védte előző évi címét, másrészt női pályacsúcsot futott, harmadrészt pedig az abszolút verseny harmadik helyén végzett, így először állhatott női versenyző a férfiak dobogóján. Az első női triplázás viszont biztosan nem sikerülhet az idén, Cseke Lilla ugyanis kihagyja a viadalt.

„Fáj, hogy nem lehetek ott a Balaton Szupermaratonon, szép emlék, remek a verseny hangulata, de most másra készülök, nem illeszkedik a versenynaptáramba, ezért döntöttem úgy, kihagyom – kezdte Cseke Lilla, akinél arról is érdeklődtünk, mi is ez a másik verseny? – Ez jó kérdés, annyit tudok mondani, hogy a tavasszal nem a versenyzésé a főszerep, az edzéseken van a hangsúly, és inkább várok még.”

Cseke Lilla hozzátette, mindkét évben fantasztikus élmény volt a Balaton Szupermaraton, amelyen mindennap lehet találkozni a társakkal, barátokkal, lehet szurkolni egymásnak, remek a hangulat, no meg ott van maga a Balaton.

 

Csupasport-magazin: A nehéz pályák nagymenője

Vas Kata Blanka igazi vagány csaj, imádja a nehéz pályákat – de voltaképpen minden bringásszakágban otthon érzi magát. Ha pedig már sok az edzés, kikapcsolódásként elmegy a családdal – bringázni!

Erről és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

„Ha van rá lehetőségem, szívesen futok a Balatonnál. Vettem már részt Balatonudvariban egy félmaratonin, ahol terepen is futottunk, míg az első huszonnégy órás versenyem Balatonfüreden volt, ahol Baranyai Máté szervez jó néhány versenyt minden évben. Jó élmény azon a vidéken futni. Nagyon kedves emlék a Balaton Szupermaraton, ha valaki versenyszerűen fut ultratávokat, jó felkészülés, megfelelő nyitánya a versenyszezonnak, aki pedig rövidebb távon indul, itt futhat tavasszal maratonit. Anno az első félmaratonimat is a Balaton Szupermaratonon futottam. Ráadásul csapatban is lehet indulni.”

 

A Görög Veronika által 2011-ben felállított 15:55:50-es pályacsúcsot megjavítva Cseke Lilla tavaly 15:17:02 órás idővel ért célba. Ennek kapcsán hozzátette, bármikor bárkinek a csúcsát meg lehet dönteni (erre bizonyíték a 24 órás férfiválogatott tavalyi teljesítménye vagy éppen Csécsei Zoltán futópados rekordjavítása), minden futót rendkívül motivál a csúcsdöntés lehetősége.

„Bízom benne, hogy jövőre visszatérek a Balaton Szupermaratonra, vagy konkrét céllal, vagy csak azért, hogy barátokkal fussak. Ami ezt az évet illeti, egy-két hónap, és kiderülhet, hol fogok versenyezni” – fejezte be Cseke Lilla.

 

Több mint 2500 futót várnak
A Budapest Sportiroda (BSI) eseményén egyéniben, párban vagy csapatban is lehet futni. A táv 196.4 kilométer, amelyet a résztvevőknek négy nap alatt kell teljesíteniük a szervezők által kiírt napi szakaszok lefutásával. A mezőny Siófokról indul március 5-én, és ide is érkezik vissza március 8-án. Az indulók között lesz a 2019-es Sparthatlon női és férfi győztese, Maráz Zsuzsanna és Bódis Tamás, akik párban vesznek részt a megméretésen, illetve Tamás egyéniben is próbára teszi magát. A szervezők ezúttal is több mint 2500 résztvevőt várnak.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Esős időjárásban is szárazon
Munkamániás volt, munkamániás lett
Bulihangulat és plusz két tonna víz
Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.