Ő a Liverpool titkos fegyvere

A Liverpool labdarúgócsapata az elmúlt évhez hasonlóan az idén is Bajnokok Ligája-döntőt játszik. A siker nemcsak Jürgen Klopp vezetőedzőnek és a játékosoknak köszönhető – sokak szerint a Pool szíve-lelke egy hölgy, Mona Nemmer.

Kicsoda Mona Nemmer? Ő az a nő, akinek egy játékos sem mond ellent. Nemmer, a Liverpool táplálkozás-szakértője 2016 júliusában csatlakozott az angol futballcsapathoz, előtte Pep Guardiola irányítása alatt a Bayern Münchennél dolgozott. Érkezésével a játékosoknak kötelezővé tették, hogy részt vegyenek az előadásain, amelyeken elsajátíthatták az alapvető táplálkozási ismereteket, és természetesen személyre szóló étrendet is kaptak. De ennél jóval összetettebb Nemmer feladata.

– Én egyeztetek a szakácsokkal az étrendről, és felelek azért, hogy az ételek minőségi alapanyagokból készüljenek. Figyelni kell, hogy milyen összetevők kerüljenek a menübe, attól függően, meccs előtt vagyunk-e egy nappal, vagy mérkőzés után a buszon étkezünk – idézte a Liverpool honlapja a szakembert.

Az angol csapat játékosai például a meccs előtti napon tojást nem ehetnek. Bár a paradicsomos tészta sok sportoló menüjében előkelő helyen áll, Nemmer azt is tiltja a mártás cukortartalma miatt.

A 35 éves német szakember sokat konzultál a játékosokkal a táplálkozásról, főzési órákat is tart nekik, hogy a lehető legmagasabb színvonalon étkezzenek akkor is, amikor nem az edzőközpontban esznek.

Néhány játékos szeretne magának főzni. Ha egy labdarúgó vagy a felesége, barátnője szeretne főzőórát venni, segítünk nekik, és az edzőközpont éttermében tanítjuk őket – mondta Nemmer, aki szerint annak ellenére, hogy már ő is évek óta a futballban dolgozik, még mindig gyerekcipőben jár a táplálkozástudomány a sportban.

– Ez a téma még mindig nagyon fiatal. Mindennap úgy dolgozunk, hogy lássuk, miben tudunk még fejlődni. Mindig próbálom frissíteni a tudásomat, kapcsolatban vagyok egyetemekkel, hogy a legmagasabb szinten dolgozzak – magyarázta Nemmer, akinek nagy kihívás, hogy BL-döntős együttesnél dolgozhat.

– A Liverpoolnak hatalmas múltja van, kiváló vezetőkkel és csapattal. Nagy kihívás egy ilyen klubhoz csatlakozni – mondta.

Borítókép: Liverpool FC

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.