Alig tanultak meg járni, de már sportolnak

Az ausztrál Polly Gray tizenegy hónaposan hihetetlen ügyességgel gördeszkázik, a mindössze fél éves Rich Humphery pedig a világ legfiatalabb vizísielője lett. De valóban ez a jó irány?

„Nem semmi, a gyermekem tizenhárom hónapos, és még járni sem tud” – írta az egyik hozzászóló az ausztrál Polly Gray videója alá. A mindössze tizenegy hónapos kislány videója futótűzként terjed a közösségi oldalakon, mivel a nagyokat megszégyenítő magabiztossággal gördeszkázik. Főleg az egyensúlyérzéke elképesztő. Természetesen nem várható el tőle, hogy ennyi idősen látványos trükköket is bemutasson, de ha netán valamilyen akadályba ütközne, például egy korlátba, az édesapja felkapja, és segít neki túljutni rajta.
Ennyire fiatalon sok gyereknek a biztonságos totyogással is meggyűlik a baja, éppen ezért számít különlegesnek, hogy Polly Graynek már a gördeszkázás sem okoz gondot. Szülei elmondása szerint valamilyen különös vonzalom fűzi a sportághoz, mert amint lábra állt, gyakorlatilag egyből gördeszkára pattant. A hozzáértők alig várják, mire lesz képes tízévesen, ha már most ennyire tehetséges.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Can’t wait to get to the skate park! 🌻🛹

Polly Anna Gray 🌈✨ (@polly_anna_sk8) által megosztott bejegyzés,

 

Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy egyre több egy-két éves gyerek kerül a figyelem középpontjába azzal, hogy szokatlanul korán kezd el megismerkedni egy-egy sportággal, ami nem biztos, hogy jó irány. Jellemző módon egyszerre váltott ki heves ellenérzést és csodálatot a hozzászólókból a mindössze hat hónapos Rich Humphery, aki a világ legfiatalabb vízisízője. Elég néhány kommentet elolvasni az Instagramon, hogy leszűrjük, milyen indulatokat váltott ki az esete: sokan a szülőket kritizálják és támadják, míg mások csodálkoznak a teljesítményen.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I went water skiing for my 6 month birthday. Apparently that’s a big deal… #worldrecord

Rich Casey Humpherys (@richcaseyhumpherys) által megosztott bejegyzés,

 

Nemrég a Csupasport is írt a hatévesen hihetetlen kockahassal büszkélkedő iráni Arat Hosszeiniről vagy a túrázó gyereksztárról, a cikk megjelenése idején tizenegy éves Christian Thomasról, de vélhetően csak tíz-húsz év múlva derül ki, tényleg választott sportáguk sztárjaivá váltak-e.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.