Az 5 legjobb film, amely mozgásra ösztönöz

Ha sportolunk, nagy kihívást jelent, hogy egész évben motiváltak legyünk. Még a legbecsületesebben sportolókkal is előfordul, hogy kihagynak egy-egy edzést a zord időjárás miatt, vagy csak azért, mert egyszerűen nem esik jól mozogni. Jöjjön néhány film, amely mozgásra inspirál.

Warrior – A végső menet
Ki ne emlékezne Tom Hardy és Joel Edgerton szenzációs alakítására? A két színész testvérpárt játszik a filmben, mindketten MMA-harcosok és ringbe szállnak egy versenyen az ötmilliós fődíjért. A két színész tónusos, izmos látványa sok férfit motivál arra, hogy edzőterembe menjen.

A Warrior minden idők egyik legjobb sportos filmje /Fotó: AFP


Karate kölyök

A 2010-ben bemutatott film egy 12 éves fiúról szól, aki Detroitból Pekingbe költözik. Dre Parker leginkább azért szeretne megtanulni kung-fuzni, hogy megvédje magát és kivívja osztálytársai tiszteletét. Végül edzője kemény munkával igazi karatést farag belőle.

GI Jane
Az 1997-ben Demi Moore főszereplésével bemutatott akciófilmben, a főhősnő elhatározza, hogy férfiakkal egyenrangú katona akar lenni. Senki nem hisz Jordan O’Neilben, pláne, miután a férfi jelentkezők 60%-a feladja a kegyetlen kiképzést. Ő kitart és kemény munkával, nagy erőfeszítések árán végigcsinálja a kiképzést és bámulatos fizikumra tesz szert.

Demi Moore alaposan kigyúrta magát a GI Jane forgatására /Fotó: AFP

Most már elég!
A Jennifer Lopez által alakított főszereplő élete összeomlik, amikor férje folyamatosan bántalmazza. A nőnek meg kell védenie magát és kislányát erőszakos férjével szemben, ezért önvédelmi edzésekre kezd járni. A film megmutatja, hogy a rendszeres testmozgás nemcsak abban segít, hogy fizikailag megerősödjünk, hanem mentálisan is erősít.

Millió dolláros bébi
Hilary Swank három hónapon keresztül heti öt alkalommal naponta 2 órát edzett azért, hogy Maggie Fitzgeralddá váljon. Maggie-nek az is kemény munkába került, hogy meggyőzze Frankie Dunn edzőt, hogy foglalkozzon vele. Kettejük kapcsolata és munkája aztán bebizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen. A film hatalmas motiváció lehet a nők számára, hogy sportoljanak, erősítsék testüket, izomzatukat. Hilary Swank egyébként Oscar-díjat kapott az alakításáért.

Hilary Swank minden nő számára példakép lehet /Fotó: Shutterstock

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.