Gyermekruhák tesiórára

A gyerekek imádnak sportolni, de nekik is nagyon fontos, hogy kényelmes ruhában mozoghassanak. Lassan vége a szünidőnek, a Decathlon segítségével most tippeket adunk, milyen sportos felszerelést érdemes beszerezni.

Az aktív életet nem lehet elég korán elkezdeni. Tanácsos sporttal lekötni a gyerekeket, hiszen így nemcsak az állóképességük javul, hanem mentális képességeiket is fejlesztik. Ha kényelmesen érzik magukat a sportöltözékben, a kedvük is meglesz az állandó mozgáshoz. Milyen ruházat az ideális, ha gyermekünk szeretne elkezdeni valamilyen teremsportot? Milyen viselet lehet megfelelő tornaórára? Ehhez adok most tanácsot.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek sportolás közben kényelmes viseletben legyenek, amely passzol az edzés intenzitásához is. Léteznek funkcionális termékek, de egy egészen egyszerű, alapsportruházat-összeállítás is kiváló lehet tornaórára.

100% pamut póló – 590 Ft-tól

Egy egyszerű lányka vagy fiú fehér póló is tökéletes választás lehet. A termék ideális alacsony intenzitású mozgásformákhoz, melyek hozzájárulnak a gyerekek erőnlétének, egészségének megőrzéséhez, mozgáskészségük fejlesztéséhez: gurulás, mászás, a has- és hátizmok erősítése, kúszás, egyensúlyozás. A fiúk és lányok eltérő igényei szerint kialakított szabásvonalú Decathlon-termékek ideálisak iskolai és edzőtermi tornaórára. A Domyos márka 100% pamuttartalmú modellje igazán lágy tapintású.

Kevésbé intenzív órákra elegendő a pamutpóló

Ha intenzív teremsportedzéshez választanál gyermekednek felsőruházatot, érdemes a légáteresztő modelleket előnyben részesíteni. Ezek elvezetik az izzadságot, nagyon könnyű, rugalmas anyagból készülnek, és többnyire mesh anyagrészekkel vannak ellátva a maximális szellőzés érdekében. Lány és fiú termékcsaládokban is elérhetőek.

Kényelmes rövidnadrág – 990 Ft-tól

Kevéssé izzasztó gyakorlatokhoz ajánlom a magas pamuttartalmú termékeket. A legegyszerűbb fiú rövidnadrág a Decathlon választékában is megtalálható. Lapos varrása és lezser szabása révén szabadon mozoghat benne gyermekünk. Gumírozott derékrésszel és hátsó zsebbel is el van látva.

A Decathlon lány rövidnadrágmodell elasztántartalma miatt nagyon rugalmas és kényelmes, szabad mozgást biztosít. Szabása testhezálló, szára combközépig ér, nem túl rövid.

Az igazán izzasztó testnevelésórákra légáteresztő anyagból készült termékeket válasszunk

Intenzív testnevelésórákhoz a technikai, azaz légáteresztő anyagú alsóruházatok az ideálisak, ezek közül pedig sokan részesítik előnyben a beépített rövidnadrággal rendelkező termékeket, mint amilyen a lányka 900-as modell. Az alsó rövidnadrág combközépig ér, és nagyon jól tart mozgás közben, többek között a gumírozott deréknak köszönhetően. Rendszeres mozgáshoz ajánlott hosszú és rövid szárú nadrágok fiú- és lánymodellekben is elérhetőek a Decathlon weboldalon és áruházakban.

Mozgásfejlesztő

Végül ajánlok nektek egy kiváló mozgásfejlesztőt, a trambulint. A kisebb méretű trambulinon a gyermekek önállóan, a nagyobb méretű trambulinokon pedig akár párban, egymás kezét fogva ugrálhatnak.

Érdemes megfigyelni, hogy az eszközt használó gyermek rugózik-e ösztönösen magától, illetve próbálkozik-e az önálló ugrással, vagy statikusan, mereven, mozdulatlanul áll az eszközön. Úgy tudod ösztönözni gyermekedet az önálló ugrásra, ha a kezét fogva, vele szemben állva szintén ugró mozdulatokat teszel. A páros lábbal ugrálás kétéves kor körül épül be a gyermek mozgásfejlődésébe. A trambulin használatának egyensúlyérzék-fejlesztő szerepe van, használata nagy mértékben hozzájárul az idegrendszer fejlődéséhez!

A folyamatos instabilitás az ugrófelületen erősíti a stabilizáló és mélyizmokat.

További, gyermekeknek ajánlott mozgásfejlesztő eszközöket is megtaláltok választékunkban.

Mosolyogjatok és sportoljatok együtt sokat!

(A szerző Sebők Bianka, a Decathlon blogírója.)

(x)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.