Jennifer Lawrence: minek a diéta?

Az Oscar-díjas színésznő a megvonások helyett sokkal inkább mozgással és edzéssel tesz érte, hogy elvárásainak megfelelően nézzen ki.

Jennifer Lawrence-re igazán nem mondhatjuk, hogy átlagos, elvégre hány színésznő eszik pizzát az Oscar-gálán kamerák tömkelege előtt? Márpedig a Napos oldalért 2012-ben szobrocskát kapó színésznő 2014-ben simán elmajszolt egy szeletet Bradley Cooper mellett ülve, amikor a házigazda Ellen DeGeneres pizzát hozatott a seregnyi sztárnak.

A lezserség jól érzékelteti a 30 éves színésznő karakterét: nem szeret diétázni, ha megkívánja, simán megeszik egy szelet pizzát. Azonban Hollywoodban nyomasztóan szigorú szépségsztenderdeknek kell megfelelni, amelyeknek a maga módján feszegeti a határait, ugyanakkor rengeteget edz a szép külsőért. Szeretné megváltoztatni a filmes testképét, szerinte a normális test lenne az ideális. „Nem hiszem, hogy nekem normális testem van. A napi programomban szerepel a pilates, és bár eszem, sokkal többet edzek, mint az átlagember.

Annyira megszoktuk az alultápláltságról árulkodó külsőt, hogy ha valakinek normális a súlya, már rámondjuk, milyen gömbölyded.”

„Sosem fogom éheztetni magamat egy szerepért. Nem akarom, hogy a kislányok arra gondoljanak: olyan akarok lenni, mint Katniss, ezért kihagyom a vacsorátutalt az Elle-nek karakterére Az éhezők viadalából. – A rendszeres napi edzésben hiszek, fittnek és erősnek akarom látni a testemet, nem vékonynak és alultápláltnak.”

Egy másik, 2012-ben a Glamournak adott nyilatkozatában Kate Moss egy emlékezetes mondatára reagált, miszerint nincs is jobb érzés, mint vékonynak lenni. „Nos, tudok jó néhány dolgot, ami ennél jobban ízlik: a kenyér, a krumpli vagy a Philly sajtos szték sült krumplival.” Mivel azonban olyankor is fotózzák, amikor egyáltalán nem vágyik rá, egyszerűbb edzenie, mint azt mondania: nem eszik ezt vagy azt. „Van elképzelésem arról, hogyan akarok kinézni, szeretnék beleférni a ruháimba.”

Két évvel ezelőtt, 2018-ben mutatták be a Vörös veréb című filmet, amelyben orosz balett-táncost alakít, aki később a titkosszolgálathoz kerül. Bár az alakját korábban sem érhette kifogás, még többet kellett dolgoznia, hogy hitelesen játszhassa el a szerepet. Lawrence természetesen többet edzett, intenzív ballett-tréningeken vett részt, és életében először diétázott is – még a banánchipseket is számolta…

A filmforgatások előtt, reggel gyakran fél órát fut vagy sétál, hogy teljesen felébredjen, és rákészüljön a napi akár 12 órás munkára. A pilates is a fizikai felkészülés része, volt olyan időszak, amikor az edzés fele kardióból, a másik pilatesből állt.

Jennifer Lawrence (Fotók: AFP)

2011-ben az X-Men: Az elsőkben szerepelt, Dalton Wong dolgozott vele. Az akkori edzésmódszerekből sok mindent megtartott, így érdemes néhányat felidézni, amelyet a személyi edző adott közre. „Megváltoztattam a testemet a filmért, de olyasmit is kaptam, amellyel az életemen is alakíthattam. Nem tudnék diétázni, ám Dalton megtanította, hogyan egyek, mozogjak és éljek, hogy egyszerre kellemes és egészséges is legyen.”

Tehát, néhány tipp: ha nincs is hatvan perc az edzésre, tizenötöt bármikor lehet találni. Nem szükséges kettlebell vagy egyéb súlyzó, a saját testsúllyal végzett sorozatok hatékonyan erősítenek.

Fontos futni vagy sétálni a természetben, mert jól indítja a napot. Fontos pihenni az edzések után, és elég folyadékot fogyasztani.

Bár Lawrence tényleg bármikor bekap egy pizzát, és jöhet sült krumpli vagy csirkeszárny, nagyon figyel az adagokra. Snackként egészséges ételeket fogyaszt, például görög joghurtot, levegőben pattogtatott kukoricát, kemény tojást, humuszt, almát mogyoróvajjal, kesudiót, áfonyát és mandulatejet. Ahogyan Shakiráról írtuk, az étcsokoládé is megengedett, plusz Lawrence-nél fontos a pihentető, megfelelő alvás.

Persze a jó genetika is fontos, de ha szem előtt tartjuk a tippeket, talán megközelítjük kinézetben a világ egyik legnépszerűbb színésznőjét.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.