Így étkezik Tom Brady meccsnapokon

Azt régóta tudjuk, hogy Tom Brady jól csinál valamit. A hatszoros NFL-győztes amerikaifutball-játékos sikerének egyik titka az egészséges életmód és az étrend. Nézzük, mit eszik a sztár egy meccsnapon.

A New England Patriots sztárja 42 évesen 20. szezonját kezdte el néhány hete az NFL-ben. Átlagosan egy NFL-hátvéd karrierje 3 évig tart, de mint tudjuk, Brady nem egy átlagos sportoló, így nem csoda, hogy jóval túlszárnyalja vetélytársait. Az amerikaifocista szigorú étrendjének köszönhetően van még most is kirobbanó formában. Sok sportoló nem szégyellte bevallani, nem biztos, hogy bírnák azt, amit Brady csinál.

A cnbc.com cikkéből kiderül, hogyan étkezik a sztár egy esti mérkőzés előtt.

Brady hat órakor kel, először megiszik közel 6 dl elektrolitokban gazdag vizet, majd egy magas zsír- és fehérjetartalmú turmixot banánnal, áfonyával, dióval, magvakkal.

Körülbelül két óra múlva egy 40 perces edzést iktat be a napirendjében. A rövid tréning alatt 20 percenként iszik vizet, majd az edzés végén egyből egy mandulatejes, növényi alapú fehérjeporos turmixot is elfogyaszt.

Tom Brady étrendjét sokan nem bírnák Fotó: GETTY IMAGES/AFP

A quarterback dél körül ebédel. Ételének 80 %-át rostokban gazdag zöldségek teszik ki, míg 20 %-át fehérjék, például hal. Brady nem vegetáriánus, de a mérkőzések előtt nem eszik nehezebb húsokat.

A délután folyamán már csak könnyebb snackeket, magvakat, például kesudiót, mandulát eszik. Mérkőzésnap vacsorára pedig csakis növényi alapú ételeket fogyaszt, időnként csontlevest.

A sportoló a mérkőzések után pedig azonnal fehérjékben gazdag shake-et iszik. Brady szerint mindezek mellett nagyon fontos, hogy nem eszi degeszre magát. Sosem várja meg a jóllakottság érzését, előbb hagyja abba az étkezést, mert így a gyomor sokkal könnyebben megemészti a táplálékot.

Borítókép: AFP

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.