Így lett Hegy a Trónok harca sztárjából

Íme a hatalmas férfi, aki hét éve egyetlen edzést sem hagyott ki. Hafþór Júlíus Björnsson, a Trónok harcából ismert Hegy hét évvel ezelőtt 104 kilogramm volt, ma már 180-at nyom. Hogy lett Björnssonből északi óriás?

A Trónok harca rajongói alig várják már, hogy sor kerüljön a nagy testvérharcra, amelyben a Clegane fivérek leszámolnak egymással. A Vérebnek nem lesz könnyű dolga, hogy legyőzze a Hegyet. A Hafþór Júlíus Björnsson által alakított szereplő igencsak tekintélyt parancsoló. A 205 centiméter magas, 180 kilogramm súlyú férfira elég csak ránézni, és már inába száll az ember bátorsága. Björnsson már gyerekkorában is kimagaslott társai közül.

„Mindig is magasabb voltam a többieknél, és akkor kezdtem el izmosodni, amikor kiléptem a kosárlabdacsapatból – idézte a sportoló-színészt a GQ magazin. – Kosárlabdáztam, de állandóan megsérült a bokám. Egyszer úgy döntöttem, szünetet tartok a kosárlabdában, hogy meggyógyuljon a lábam. Edzőterembe viszont eljártam, és megtetszett a súlyzózás. Teljesen beleszerettem a kemény edzésekbe. Ráadásul nagyon hamar meglátszott az eredménye, egyre izmosabb lettem.”

A Hegy jelenleg a világ legerősebb embere /Fotó: AFP

Az edzés azonban nem minden. Björnsson szerint az sem elég, ha valaki tudatosan, jól felépítve végzi a gyakorlatokat. Ahhoz, hogy eredmény legyen, eleget kell aludni, és jól kell táplálkozni is. A sztár naponta 6-8 alkalommal eszik.

„A legnagyobb változás az volt az edzésemben, hogy kevesebb kardiomozgást végeztem, az étrendembe pedig több étkezést kellett beiktatni. Minden második órában ennem kell, hogy tartsam a súlyomat. Ez sokszor nem volt könnyű, pláne, amikor forgattunk – mesélte a Hegy, aki azt is elmondta, hogy mit eszik. – Sok édesburgonyát, halat, csirkét eszem. Emellett jó zsírokat, például kakaóvajat, mandulát. Nagyon szeretem a zöldeket, mint az avokádó, a spenót és a brokkoli. Nagyon egészségesen étkezem, de a súlyom miatt gyors felszívódású, könnyű szénhidrátokra van szükségem.”

Az eredmény mindenesetre önmagáért beszél. Hafþór Júlíus Björnsson ötször volt Európa legerősebb embere, 2018-ban megnyerte a világversenyt is. 2018-ban és 2019-ben pedig az Arnold Strongman Classicon sem tudta senki legyőzni.

Nemrég írtunk a Hegy törékeny, de rendkívül izmos feleségéről, aki 115 kilóval is elbír.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.