Így tartja magát formában Shakira

Negyvenhárom évesen is elképesztően néz ki Shakira, akinek személyi edzője az elmúlt években többször árult el részleteket arról, hogyan tartja magát formában a kolumbiai énekesnő.

Ha valaki Gerard Piqué és Shakira bármelyik közös képére pillant, biztosan nem mondaná meg, hogy a kolumbiai énekesnő, dalszerző, producer és táncos tíz évvel idősebb világ- és Európa-bajnok labdarúgó párjánál.

A két gyermek édesanyja persze sokat tesz azért, hogy kirobbanó formában legyen. Anna Kaiser, az elmúlt években több hírességgel is dolgozó személyi edzője osztott meg néhány információt arról, minek köszönhetően néz ki ennyire jól Shakira Isabel Mebarak Ripoll.

Nem kell sokáig kutatni az énekesnő közösségi oldalain ahhoz, hogy sportos képeket találjunk. A nyáron gördeszkával pózolt, amelyet az új hobbijának nevezett. Láttuk már görkorcsolyán, és kedvence az egész testet átmozgató szörf is, a természetes hullámokat ugyanúgy szereti, mint amikor hullámmedencében pattanhat kedvelt sporteszközére.

Első gyermeke, Milan születése után három hónap alatt kellett formába jönnie, hiszen az amerikai The Voice-ban zsűrizett, a megszokott edzéseken kívül zumbázással adta le a kilókat.

S ha már testmozgás: Shakira egy héten kétszer napi kettőt, háromszor napi egyet edz, rendszeresen végez nagy intenzitású intervalltréningeket. A tánc a program szerves része, például hétfőnként 90 perces táncórával indítja a hetet. A tréner elmondása szerint a 43 éves énekesnő szeret konkrét célokat kitűzni maga elé, testrészről testrészre erősíti magát.

Futókönyv mellé futóöv!
Olvasóink közül már nagyon sokan találkoztak Futóarcok című könyvünkkel. Karácsonyi ajándéknak is jó választás lehet a több mint harminc remek magyar szabadidős futót bemutató kemény fedeles kötet, amelyet most a bolti árhoz képest 30 százalékos kedvezménnyel lehet megrendelni, ráadásul minden könyvhöz egy világító futóövet is ajándékba adunk.

A koronavírus-járvány idején persze nem koncertezik, ám korábban akár négy hónappal korábban is elkezdte a felkészülést egy-egy turnéra, hogy bírja a fizikailag kimerítő pörgést. Szívesen úszik és láttuk már teniszezni. Gyakran vegyíti az edzésformákat vagy dob fel valamilyen apró módosítással-kiegészítéssel egy-egy megszokott gyakorlatot.

A legfontosabb talán, hogy kialakuljon a napi rutin. Az énekesnő párjával két gyermeket nevel, koronavírus-mentes időkben koncertezik, turnézik, klipet forgat, stúdióban dolgozik, ám talál időt az edzésekre is – ha kell, Kaiser Skype-on keresztül foglalkozik vele.

A fittséghez azonban nemcsak a mozgás, hanem a kiegyensúlyozott táplálkozás is hozzátartozik. Először is, a reggeli-ebéd-vacsora hármason túl is étkezik, két-három snackkel egészíti ki a főétkezéseket.

Persze nagyon gondosan válogatja meg, mit fogyaszt, ilyenkor szívesen eszik valamilyen fehérjedús ételt és friss zöldségeket. Élvezi az étkezéseket, törekszik arra, hogy egy gyümölcsöt se kapkodva egyen meg, hanem megadja a módját.

Kaiser konkrét példát mondott arra, miként fest Shakira napi menüje. Reggelire tojást vagy avokádót eszik olivaolajjal, paradicsommal és tengeri sóval, amelyet bogyós gyümölcsökből készült smoothie követhet. Az ebéd általában hal és friss zöldség, vagy változatos zöldségből alkotott saláta.

A hal egyébként kulcsfontosságú az étkezésében, mindennap fogyaszt. A délutáni snack többnyire leves, például articsókából vagy padlizsánból, amelyet répával és gyömbérrel dob fel. Este ismét hal és zöldség a menü, sokszor csak megmelegíti az ebéd maradékát.

A nassolást sem veti meg, bár persze ez egészen más csemegézést jelent, mint amit a többség megenged magának: szereti az étcsokoládét vagy megeszik egy fél proteinszeletet. Az edző és Shakira is vallja, módjával, kis mennyiségben olykor meglepi magát ilyen nassolnivalókkal.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.