Kalóriaezrek az olimpiai bajnoki címig

Bámulatos az úszók izomzata, ám óriási erőfeszítés árán érik el, hogy izmosak, erősek legyenek. Nemcsak a medencében és az edzőteremben, hanem a konyhában is sokat tesznek kiváló fizikumukért. Adam Peaty, brit olimpiai bajnok úszó elárulta, mennyit és mit eszik.

Michael Phelps 23-szoros olimpiai bajnok úszó 12 ezer kalóriás étrendje legendás volt. A britek csillaga ugyan „csak” egy kb. hét Big Macnek megfelelő adagot, 7500-8000 kalóriát eszik edzésnapokon, de így is figyelemre méltó az étrendje.

Reggelire Meetabixet (teljes kiőrlésű búzaszelet – szerk.) eszem, ami magas rosttartalmú, és alacsony glikémiás indexű tápanyag. A nap közepén megeszek negyven deka csirkét, sok zöldséggel és barna rizzsel” – idézték Peatyt a brit lapok.

Az úszó a nap második felében magasabb szénhidráttartalmú ételeket fogyaszt, attól függően, hogy mennyit edzett. Sovány csirkét, halat, édesburgonyát eszik. Peaty a felkészülési időszak alatt 7500-8000 kalóriát eszik naponta, és kétóránként étkezik.

Adam Peaty kétóránként eszik edzésidőszakban Fotó Kovács Anikó

„Vörös húst nem eszek. Megpróbálok a csirkehúsnál maradni, de nagyon szeretem a lazacot és a sügért. Tejet sem iszom, csak szójaitalt. Ha nem lennék sportoló, lehet, hogy vegetáriánus lennék. Talán majd egyszer…” – nyilatkozta Peaty.

A nap nem akkor ér véget neki, amikor kiszáll a medencéből. A legtöbb klasszishoz hasonlóan sok időt tölt edzőteremben, ahol nem hagyja ki a fekvenyomást, a húzódzkodást, a guggolást és a hasprést sem.

– Ha a csúcson vagy, ott is akarsz maradni. Minden versenyen le akar győzni valaki, ezt pedig csak úgy akadályozhatja meg az ember, ha keményen dolgozik, hogy a legjobb maradjon – jelentette ki Peaty, aki a riói olimpián 100 méteres mellúszásban győzött, no és ötszörös világbajnok.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.