Michael Phelps utálta a rengeteg evést

Tizenkétezer kalória – naponta ennyit fogyasztott el minden idők legsikeresebb olimpikonja. Az egykori úszó egy nemrég készült interjúban bevallotta, megterhelő volt számára az étkezés.

Három tojásos szendvics, három csokis palacsinta, öt tojásból készült omlett, három, cukorral bevont bundáskenyér, egy tál kukoricakása. Másnak ez egy napra is sok lenne, míg a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps évekig ezt reggelizte.

A 2016-os riói olimpia után visszavonuló amerikai úszó naponta tizenkétezer kalóriát evett meg.

„A reggeli edzés után szinte mindent megeszek és megiszok, amit elém tesznek” – nyilatkozta korábban Phelps, pedig nem mindig esett neki jól az étel.

A sztár a napokban ugyanis arról beszélt, mennyire nehéz volt sokat ennie.

„Ha fáradt voltam, és nem akartam enni, akkor is muszáj volt. Kényszeríteni kellett magam, hogy megegyem az ételt. Rémálom, ha arra kényszerítenek, hogy egyél, miközben nem vagy éhes. Ez is a sikerhez vezető út része volt”

 

Michael Phelps 23 aranyérmével minden idők legeredményesebb olimpikonja /Fotó: AFP

 

Aktív pályafutása során megevett ebédre fél kilogramm tésztát, két darab sonkás-sajtos szendvicset majonézzel, és több liter sportitalt ivott, míg a vacsoraadagja fél kilogramm tészta, pizza és energiaital volt.

„Őrült étrendem volt, naponta négy órát edzettem, és rengeteg kalóriát elégettem. Most már csak azt eszem, amire szükségem van, és ami jól esik”

Arról is beszélt, hogy az uszodától távol tartja magát, nagyon ritkán úszik, mert minden idejét a családjának szenteli.

„Két csodálatos gyermekem az én beteljesült álmom. Nagyon jó érzés látni a mosolyt az arcukon, amikor hazamegyek, és átölelnek” – tette hozzá Phelps, aki feleségével, Nicole-lal a napokban jelentette be, hogy harmadik gyermeküket várják.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.