Michelle Obama mozgásra ösztönöz

Az Egyesült Államok korábbi first ladyje szerint az újévi fogadalmakat érdemes betartani, ezért egy hosszú, zeneszámokat tartalmazó listával sarkall mindenkit az aktivitás megőrzésére.

A korábbi first lady nemrég tette közzé hivatalos Twitter-oldalán azt a 27 zeneszámból álló lejátszási listát, amelyről azt mondja: „Mindig is átsegített a holtponton, lökést adott, hogy túléljem a legkeményebb edzéseket.”

A gyűjtemény olyan számokat is tartalmaz, amelyekre a kimerítő tréning végén, levezetéskor mozoghatunk. A listán – többek között – Lizzo, Childish Gambino, Cardi B, Ed Sheeran, Bruno Mars vagy éppen Beyoncé is szerepel.

Michelle Obama nem akármikor, január 19-én tárta nyilvánosság elé a „világmegváltó” zeneszámokat. A kerékpárosok körében népszerű alkalmazás, a Strava szerint ugyanis ez az a nap, amikor a legtöbben szegik meg a rendszeres testmozgásra vonatkozó újévi fogadalmukat. A Strava cég az elmúlt 12 hónap csaknem 48 millió felhasználójának adatait vizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy január 19. az ellustulás napja.

Néhány nap alatt csaknem százötvenezren lájkolták a korábbi first lady bejegyzését, aki már férje, Barack Obama elnöksége alatt is a sportos, egészséges és kiegyensúlyozott életmód támogatója és nagykövete volt. 2010-ben indította útjára a Let’s Move! (Mozogjunk!) elnevezésű kampányt az Egyesült Államokban, amely főként a gyermekkori elhízás veszélyeire és a rendszeres testmozgás előnyeire hívja fel a figyelmet.

Hogy személyisége mennyire hiteles az emberek körében, mi sem bizonyítja jobban, minthogy tavaly októberben, a hivatalos Instagram-oldalán közzétett fényképe és bejegyzése óriási sikert ért el. Pedig nem tett többet, mint hogy őszintén elismerte: „Egyáltalán nem érzem jól magam, amikor a fitneszteremben szenvedek.”

Nemcsak szenvedéssel jár, hanem örömöt is ad a rendszeres mozgás. Ahogyan fogalmaz: „A nap végén mindig örülök, hogy az edzőtermet választottam.”

 

Fotó: Paul J. Richards/AFP

Cornell McClellan, az Obama család fitneszedzője úgy nyilatkozott, Michelle Obama nem az a típus, aki ellógja az erősítéseket. Tudomása szerint még sohasem tett ilyet.

„Már a kezdetektől fogva az volt a meggyőződésem, hogy nemcsak neki, hanem az egész családnak fontos a rendszeres testmozgás. Napi időbeosztását mindig úgy alakítja, hogy maradjon ideje edzeni. Emlékszem, nemegyszer előfordult, hogy már reggel fél ötkor emelgette a súlyokat – az emberek többsége éppen ekkor fordul a másik oldalára” – emlékezett Cornell McClellan.

Az edző hozzátette, nem kell feltétlenül megszállottnak lennünk, hogy teljesítsük a „Mozogjunk!” kampány elvárásait.

„Elég, ha napi szinten kertészkedünk, mivel az is megmozgatja testünk minden porcikáját. Azt szeretnénk elérni, hogy az emberek fizikailag aktívak maradjanak, fussanak, ugorjanak, ússzanak vagy éppen súlyokat emelgessenek – mindezt napi rendszerességgel. Kis idő elteltével mindenki tapasztalja, hogy a teste megváltozik. Ha ez megvan, jöhet a helyes táplálkozás, mert a kettő elválaszthatatlan egymástól.”

Ha tehát úgy érezzük, hogy a téli hidegben és ködben egyáltalán nincs kedvünk mozogni, tegyünk próbát, és töltsük le a listát innen, hátha beindulunk.

Címlapfotó: Nicholas Kamm/AFP

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.