Van Damme erősebb, mint valaha

Jean-Claude Van Damme kétségkívül az egyik legismertebb harcművész, színész. A belga sztár 59 évesen is bármilyen akcióhős szerepében megállja a helyét.

Jean -Claude Van Damme is azok közé a színészek közé tartozik, akiket az erejük, izmos testük tett híressé. A belga sztár erejét, karatetudását több filmben is megcsodálhattuk. Van Damme a kezdeti sikerek után rossz útra tért, a kokain rabja lett, majd újra visszakapaszkodott. A sporttal továbbra sem hagyott fel, és csaknem 60 évesen sokkal tudatosabban táplálkozik, mint korábban.

Edzése
Van Damme mindennap sportol valamit. A napja kerékpározással kezdődik, majd kick-box edzéssel és nyújtással folytatódik. A konditeremben hétfő-szerda-péntek és kedd-csütörtök-szombat ritmusban különböző izomcsoportjait edzi, beleértve a láb-, has-, törzs-,váll-, hátizmokat. A sztár ezek mellett hetente háromszor kardiotréninget is végez.

– Ötvenes éveimet taposom, nehéz fenntartanom az állóképességemet, de mentálisan erősebb vagyok, mint valaha – nyilatkozta Van Damme.

Van Damme a mai napig népszerű /Fotó: AFP

Étkezés

A színész szerint most már abban a korban van, hogy megértette a táplálkozás fontosságát. Bár többfajta divatétrend létezik, ő azt vallja, meg kell adni a testnek, amit kíván. Persze nem a csokoládét vagy a tortát, de a test tudja, hogy mire van szüksége.

Van Damme nem tartja magát nagy hús- vagy halfogyasztónak, de olykor eszik lazacot és csirkét. Az étrendjét főleg zöldségek, tészták, saláták alkotják, és nagyon szereti a humuszt. Reggelire bogyós gyümölcsöket fogyaszt, mint az áfonya, eper, mert ezek kiváló antioxidánsok. A cukros ételeket kerüli.

– Naponta többször étkezem, kisadagokat eszek. Ha izmosodni szeretnél, szükséged van a fehérjére. A gyümölcsök, zöldségek vagy a rizs nagyon jól kombinálhatóak olyan fehérjékkel, mint a szója vagy a tojás. Időnként eszem húst, de csakis zsírszegény húsokat fogyasztok. Régebben sokkal több húst ettem, viszont most sokkal jobban érzem magam – mondta Van Damme, aki még ételallergia-vizsgálatra is elment, hogy a szervezetének leginkább megfelelő étrendet állítsa össze.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.