Bringával Európa hegycsúcsaira

A világjárvány miatt Sergi Mingote új kihívást keresett, s a spanyol hegymászó a nyolcezresek meghódítása helyett a következő hatvan napban kerékpárral járja be a kontinens hegyeit.

 

Június 22-én, hétfőn kezdte el Olympic Route PIRIBCN2030 elnevezésű vállalkozását Sergi Mingote spanyol hegymászó, aki ezúttal arra vállalkozott, hogy hatvan nap alatt tíz országon keresztül 7200 kilométert kerékpározik, s közben meghódítja Európa tizennégy híres hegycsúcsát. Mindezzel a 2030-as téli olimpiára pályázó barcelonai nevezést népszerűsíti. A katalán város mellett Szapporo és Salt Lake City pályázott még, s bár egyelőre nem tudni, melyik város lesz a győztes, szinte borítékolható, hogy Sergi Mingote teljesíti a hatvannapos kihívást.

 

Sergi Mingote a Nanga Parbat csúcsán.

 

Sergi Mingote stílszerűen Barcelonából indult, s útja során egyebek mellett érinti Andorrát, Korzikát, Szardíniát, Nizzát, Torinót, Boszniát, Albániát, Splitet és Athént.

Ha minden jól alakul, útja során jár majd a Pireneusok legmagasabb hegycsúcsán, az Anetón (3405 méter), Korzika legmagasabb pontján, a Monte Cintón (2706 méter), a Gran Paradiso-hegyen (4061 méter) az Alpokban, s persze a gyönyörű, 2918 méter magas Olümposzon is.

Eredetileg persze mást tervezett a nyárra, de a koronavírus-járvány közbeszólt. Korábbi terve szerint tavasszal és nyáron megmászta volna a Gasherbrum I-et (8080 méter), az Annapurnát (8091 méter) és a Makalut (8481 méter) annak a nagyszabású akciónak a keretében, amellyel bebizonyítja, hogy ezer nap alatt meg lehet hódítani mind a tizennégy nyolcezres hegycsúcsot. Az eddigi rekordot a 2018-ban elhunyt koreai Kim Csang Ho tartja, aki hét év, tíz hónap és hat nap alatt teljesítette a kihívást.

 

A bringázás sem idegen számára.

 

Eddig jól haladt, 2018 nyara óta a tizennégyből már hetet megmászott, ám a járvány miatt az utóbbi hónapokban lehetetlen volt engedélyeket szerezni, de ha minden jól megy, ősszel folytathatja a rekordkísérletet.

Fotók: sergimingote.cat

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ferenczi István 126 kilométer előtt áll
Túra az élet-halál harcot vívó hárshoz
Fesztivállal indul a tájfutószezon
Elrajtolt a virtuális Tour de France
Frizbimérkőzések játékvezető nélkül

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.