Film készült Mányoki Attila küzdelmeiről

Vasárnap kerül képernyőre a Mányoki Attiláról készült dokumentumfilm, amely tavalyi és idei küzdelmeiről szól az Északi-csatornában. A Csupasport a forgatásról kérdezte az extrém hosszútávúszót.

Mányoki Attila augusztus végén átúszta a légvonalban 35 kilométeres Északi-csatornát Írország és Skócia között, amivel világrekorddal teljesítette az Oceans Seven sorozatot.

Két és fél hónappal a siker után pedig elkészült a róla és a küzdelmeiről szóló Ocean’s Seven: Az északi pokol című dokumentumfilm, amelyet vasárnap 18 órakor mutatnak be a LifeTV-n.

A stáb 2018-ban kezdett el együtt dolgozni vele, és gondolkozni azon, hogyan lehet érdekesen és izgalmasan megfilmesíteni egy órákon át tartó úszást, hogyan tudják átadni a nézőknek a hatalmas küzdelmet és a kihívás mértékét.

„Az élet átírta a forgatókönyvet, hiszen a tavalyi sikertelen kísérlet után kórházba kerültem, így ők is szembesültek a kísérlet drámai oldalával. De a történtek mindkettőnkben azt erősítették meg, hogy végig kell csinálnunk, amit elkezdtünk” – mesélte Mányoki Attila a Csupasportnak.

Így a forgatócsoport idén is elkísérte az Északi-csatornához, sőt, már tavasszal elkezdtek felvételeket készíteni, hogy a néző is tisztább, átfogóbb képet kapjon arról az útról, amit Mányoki bejárt.

„Tavaly még más volt, hiszen nekik is naponta kellett bejelentkezéseket készíteni a tévécsatornának, idén azonban nem volt ilyesmi, így csak a dokumentumfilmmel kellett foglalkozniuk – fogalmazott Mányoki. – Az úszás napján egyébként nekem már fel sem tűnt, hogy van egy kamera is a fedélzeten, ami mindent vesz, tudomást sem vettem róla, így egyáltalán nem is befolyásolt semmiben. Idén csak annyit kértem tőlük, hogy az úszás előtti napokban hagyjanak koncentrálni, de nagyon diszkrétek voltak, semmilyen probléma nem adódott.

Mányoki egyébként 64 óra 33 perc és 5 másodperc alatt teljesítette a komplett sorozatot, ami világrekord, három percet faragott az amerikai Michelle Macy csúcsán.

Ocean’s Seven: Az északi pokol
Idő: 53 perc
Rendezte: Szentes Richárd
Operatőr: Dittrich Ervin
Vágó: Kincs Árpád
Bemutató: November 17., vasárnap, 18.00 (LifeTV)

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.