Spartan Race: megtartják az orfűi versenyt

Gőzerővel zajlanak az orfűi Spartan Beast & Sprint Race előkészületei, a szervezők 4000 felnőtt és 550 gyermek induló részvételével számolnak június 27-28-án.

A célegyenes előtt járnak az orfűi Spartan Beast & Sprint Race szervezői, a viadalt június 27-28-án rendezik meg, és ami nagy szó, Európában ez lesz az első spártai verseny a járványhelyzet enyhülése óta.

„Nagyon rövid idő állt rendelkezésünkre, az előkészületi munkálatok már zajlottak, amikor még nem tudtuk, hogy megtarthatjuk-e az orfűi versenyt – mondta Sisak Zsófia versenyigazgató. – Május végére javult a járványhelyzet, és a 241-es számú kormányrendelet lehetővé tette, hogy bejelenthessük: megrendezzük az eseményt! Természetesen első a helyi előírások betartása, azonban a Spartan Global is óvintézkedéseket vár el. A biztosítási tervet a szervezőknek kell összeállítaniuk, mert a különféle sportrendezvényekre nincsen egységes szabályozás. A Global Brand előírásai okoztak nekünk néhány álmatlan éjszakát, de megyünk előre!”

Június végén rendezik az orfűi versenyt – Képek: Spartan Race Hungary

Elmondható, hogy a magyarországi versenyeken óriási dzsembori fogadja a résztvevőket, a nézőket – ezúttal a versenyközpont be lesz kerítve, azonban a szervezői csapat így is mindent megtesz annak érdekében, hogy egy felejthetetlen élménnyel gazdagítsa résztvevőit. Sisak Zsófia azt is elárulta, lehetnének ugyan nézők a versenyen, de a számukat és a mozgásukat nehéz lenne kontrollálni, emiatt kizárólag a versenyzők és a gyermek indulókkal egy kísérő léphet be a rendezvényterületre. Nem lesz elkerítve az egész pálya, csak a rajt-cél terület, ahol a legtöbb ember tartózkodik egy időben.

„A rajtoltatás is változott. Korábban egy óra alatt ezer főt indíthattunk, ezúttal a Spartan Global döntése értelmében Orfűn csak hatszázat lehet, vagyis minden öt percben ötvenesével indulnak a versenyzők reggel nyolctól fél egyig.

A legfontosabb az ő biztonságuk, tehát nem lesz ugyanolyan a hangulat, amit megszoktak, de így is élvezik majd ezt a hétvégét, főként, hogy már nagyon ki vannak éhezve a versenyzésre. Sokan jelezték, hogy hálásak az erőfeszítéseinkért. Könnyebb lett volna, ha van egy bevált gyakorlat a biztonsági intézkedésekre és nem mi próbáljuk ki elsőként, de ezzel nem tudunk mit kezdeni. Amerikában, Jacksonville-ben rendeztek már versenyt a múlt héten, ott jóval súlyosabb a helyzet és jelentősebb óvintézkedéseket is kellett tenni – amelyekkel valamilyen szinten nekünk is muszáj szinkronban lennünk.”

Ezúttal is izgalmas feladatok várják a Spartan Race versenyzőit – Képek: Spartan Race Hungary

Az is érthető, hogy a külföldi versenyzők létszáma jóval elmarad attól, mintha szabadon jöhetnének-mehetnének a világban. Elsősorban a szomszédos országokból, Szlovákiából, Csehországból és Ausztriából érkeznek majd kalandvágyó spartanosok, de a számuk minimális lesz, az indulók néhány százalékát teszik ki. Ettől függetlenül az orfűi viadal hatalmas jelentőségű a honi Spartan-mozgalom szempontjából –

noha az összlétszám elmarad az eredetileg tervezettől, így is 4000 felnőtt, továbbá 550 gyermek indulóval számolnak a két napra.

Sisak Zsófia úgy véli, ahhoz képest, hogy mi történt az elmúlt hónapokban és hogy nem maradt sok idő a beharangozásra, ez egy rendkívül jó versenyzői létszám. Az igazgatótól afelől is érdeklődtünk, vajon a magyar szervezők részt vesznek, részt vehetnek-e a jövő heti megméretésen?

„A magyar szervezők a külföldi versenyeken szoktak indulni, vannak, akik szépen és eredményesen szerepelnek, én hobbiszinten űzöm a sportágat, de nagy szerelmem – felelte Sisak Zsófia, akit megkérdeztünk arról is, valós vágy lehet-e a sportág olimpiai műsorra kerülése. – A Spartan Global folyamatosan tárgyal az olimpiáról, nem vagyok kompetens ebben a témában, mert ha ekkora előrelépés történik, az magas szinten dől el, ám alapvetően van rá esély, hogy az akadályfutás a következő olimpiák valamelyikének műsorán jelen lehessen – talán 2028-ban, de kijelenteni nem merném.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ferenczi István 126 kilométer előtt áll
Túra az élet-halál harcot vívó hárshoz
Fesztivállal indul a tájfutószezon
Elrajtolt a virtuális Tour de France
Frizbimérkőzések játékvezető nélkül

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.