Tony Hawk felavatta az olimpiai pályát

Tony Hawk, a gördeszkázás legendás alakja már 52 éves, így csak kommentátorként veszi ki a részét az tokiói olimpia gördeszkás számaiból, viszont nem tudta megállni, hogy ne próbálja ki a pályát.

Tony Hawk megérkezett a tokiói olimpiára.

Mielőtt bárki félreértené: a gördeszkázás legendája nem indulni tervez a játékokon – ahhoz 52 évesen öregnek érzi magát, annak ellenére is, hogy nemrég sikeresen bemutatott egy 720-as ugrást –, egy amerikai televíziós társaság munkáját segíti szakkommentátorként.

Mindez persze nem jelenti, hogy versenyen kívül ne állna deszkára. Az olimpiai játékok műsorában először részt vevő sportág Ariake Parkban található pályáját természetesen ő is kipróbálta.

„Gyerekként rengetegen cikiztek, amiért gördeszkáztam – írta ki Tony Hawk a Facebook-oldalára. – Sosem hittem volna, hogy a sportág valaha is része lesz az olimpiai játékoknak.

Szürreális itt lenni Tokióban, és átélni a versenyeket, hatalmas mérföldkő ez a gördeszkázás történetében. Az ismertség rengeteget segíthet a sportág renoméjának javításában világszerte, hiszen a deszkások most olyan közönség előtt mutathatják be tudásukat, és a bennük égő szenvedélyt, amelyet eddig nem érdekelt a sportág, vagy alapvetően elutasítóan viselkedett iránta.

A fiatal generációk számára is hatalmas motivációt jelenthet, hogy látják, hova juthatnak el. Biztos vagyok benne, hogy az olimpiai játékok egyik leglátványosabb, legkiemelkedőbb száma lesz a gördeszkázás.”

Tokióban vasárnap rajtolnak a gördeszkás versenyek, július 25-26-án az utcai, augusztus 4-5-én a park szakágban osztanak olimpiai érmeket férfi és női kategóriában. Az induló 80 versenyző közül magyarnak sajnos nem szoríthatunk.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.